Blog

Yoga Nidra in de tuin

Yoga Nidra betekent slaapyoga. Hoe kun je nou yoga doen als je slaapt, hoor ik je denken. Misschien moet je deze vraag juist andersom stellen. Door yoga te doen, kun je beter slapen. Want dat is waar deze vorm van yoga onder andere op is gericht. Het kan ook voor meer ontspanning en rust in je lichaam en je leven zorgen. Yoga Nidra is vernoemd naar een stadium tussen waken en slapen in. Wanneer je in deze staat van zijn verkeert, zal de spanning zich verruilen voor een leeg hoofd.

Hoe gaat Yoga Nidra in zijn werk?

Waar andere yogavormen een zittende en/ of staande positie aannemen, is het uitgangspunt bij Yoga Nidra liggend. Tijdens een sessie Yoga Nidra leidt een stem je door de verschillende fases van de oefening heen. Het is een snelle wijze om in relatief korte tijd bij te tanken. Net zo effectief als een zogenaamde powernap.

Doe Yoga Nidra in je tuin

Yoga is het prettigst om in een groene omgeving te prakkiseren. Je tuin is hier bij uitstek een heerlijke plek voor. Zeker wanneer je de plek in je tuin waar je yoga verricht, voorziet met flora die helpt bij het vinden van ontspanning en evenwicht.

Deze planten helpen ontspannen

Denk aan bamboe (niet de woekerende) waarvan de bladeren door een vlaagje wind, zachtjes ritselen. Plant wat lavendel en/ of tijm voor een subtiele geur bij datzelfde vleugje wind. Voor een optimale geursensatie leent kruiptijm zich prima voor tussen de voegen van de tegels van je yogaterras. Siergrassen zorgen ook voor een prettig, rustgevend geluid. Als je water in je tuin tot je beschikking hebt, zorgt het zachte gekabbel van het water voor een rustieke sfeer. Doe er eventueel een waterlelie in voor een Oosterse ambiance.

Planten die aantrekkelijk zijn voor vlinders, zijn ook een aanrader. Daar vlinders in de spirituele wereld worden gezien als boodschappers. Je kunt hier onder andere de vlinderstruik, de ijzerhard of de rode zonnehoed voor inzetten. Zo creëer je een heerlijke, serene omgeving die bloeit en groeit. De ultieme plek om te genieten van jouw Yoga Nidra moment.

Geef een reactie