Huis & Tuin

Tuinplanet is ontstaan door onze fascinatie voor prachtige tuinen, maar we zijn ook geïnspireerd geraakt door authentieke huizen. In de afgelopen jaren zijn we ontzettend veel mooie dingen tegen gekomen. We hebben heel veel inspiratie kunnen opdoen. Bovendien vonden we het zonde om niks met de foto’s en de verhalen te doen. Daarom proberen we zoveel mogelijk dingen mee te maken en ervaringen op te doen om dat uiteindelijk weer door te geven aan jullie. Zodat jullie vervolgens daar weer anderen mee kunnen inspireren en daarom onze community kan blijven groeien en ontwikkelen.

Laat je verwonderen

Op foto’s en video’s kan je prachtige beelden vinden van zowel huizen als tuinen. Maar het is een totaal andere ervaring als je er een keer naar toe gaat. En dat laatste raad ik je ten zeerste aan. Vooral in Zuid-Europa zijn er een aantal tours georganiseerd. Samen met een gids kun je een paar historische huizen en prachtige tuinen bezoeken. Ik vind het vooral leuk om zelf foto’s te maken en om daar vervolgens een artikel over te schrijven. Een bijkomend voordeel is dat ik eventueel anderen kan inspireren of aansporen om het ook te doen. Al met al is het een geweldige ervaring en je zult versteld staan van zowel alle authentieke huizen als alle fascinerende tuinen.

huis en tuin

Originaliteit

Naar onze mening is het belangrijkste om origineel te zijn. Natuurlijk kan je elementen van anderen gebruiken die jou hebben geïnspireerd, maar daarbij is het belangrijk om er je eigen draai aan te geven. Uiteindelijk is het toch jouw huis of jouw tuin en daarbij is het gevoel dat je van binnen hebt enorm waardevol. Op het moment dat je het zelf hebt bedacht en/of hebt ontworpen heb je een super trots gevoel van binnen. Dat gevoel kan ik je wel uitleggen, maar ik heb liever dat je dat zelf ervaart door origineel te zijn. Originaliteit wordt bovendien door anderen erg gewaardeerd. En mocht je het moeilijk vinden, onthoud dat iedereen creatief kan zijn op zijn of haar eigen manier.

huis en tuin

Huis en tuin

Een eigen huis en tuin is van velen het meest waardevolste bezit. Vaak heeft daar heel veel werk, tijd en moeite in gezeten en is men super trots op het resultaat. Beschik jij over een huis en/of tuin die mensen doet verwonderen en wil je dat graag met andere liefhebbers delen? Dan kun je ons altijd een bericht sturen of vragen naar wat de mogelijkheden zijn.

huis en tuin