Trends

Op Tuinplanet kun je alles vinden over trends met betrekking tot huis en tuin. Van nieuwe woonaccessoires tot tuinmeubelen en van authentieke huizen tot fascinerende tuinen, wij proberen overal van op de hoogte te zijn. De trends zijn over het algemeen van relatief korte duur. Daarom is het belangrijk om snel te kunnen schakelen. Wij zijn echte natuurliefhebbers die graag inspiratie opdoen in zowel binnen- als buitenland. Alle kennis en ervaring die wij opdoen, proberen wij door te geven aan de community. Tuinplanet is het ideale platform om op de hoogte te blijven van alle tuintrends.

Verschillende Seizoenen

Bij het onderzoeken van trends met betrekking tot tuinen is het belangrijk om onderscheid te maken in de verschillende seizoenen. Er is al een groot verschil in de kleur van je tuin in de verschillende seizoenen. Zo is de kleur van je tuin wit in de winter, oranje in de herfst en groen in de zomer. Dat laat al gelijk zien hoeveel invloed een seizoen heeft op het uiterlijk van je tuin. Het is belangrijk om daar onderscheid in te maken bij het uitkiezen van je planten of tuinmeubels.

trends

Trends van de laatste jaren

Wij hebben de laatste jaren veel verschillende tuintrends zien voorbij komen. Een veel terugkomende trend is het verticaal tuinieren. Vooral voor mensen die niet beschikken over een grote tuin is het een creatieve oplossing. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een paar planten, bomen of zelfs een natuurlijke schutting in plaats van een houten schutting. Bovendien worden de tuinliefhebbers steeds milieubewuster. Men kiest bijvoorbeeld steeds vaker voor bomen en planten uit eigen land. Die hebben minder water nodig en dat is dus beter voor het milieu. Overigens is men de laatste jaren wel uitgekeken op fonteinen en zwembaden in de tuin. Men geeft aan te veel tijd kwijt te zijn aan het onderhoud.

trends

Meer aandacht voor de tuin

De tuin wordt door steeds meer mensen gezien als het verlengstuk van de woonkamer. De afgelopen jaren wordt er steeds meer waarde gehecht aan de tuin en het wordt bijna net zo belangrijk gevonden als de woonkamer. Daarbij is het niet van groot belang of je nou een kleine of een grote tuin hebt. Het is vooral belangrijk om de juiste keuze te maken in de diverse soorten tuinmeubelen en planten. Tuinplanet is een platform waar je veel kennis en inspiratie kunt opdoen. Bovendien kunnen onze artikelen en reviews ter ondersteuning bieden in jouw zoek- en/of koopproces. Laat je inspireren op onze blog en maak van je tuin een fijne plek waarvan je kunt genieten.

trends