groenblijvende clematis
Blog

Het hele jaar genieten van een groene tuin doe je zo!

De tuin wat moet je er toch mee gedurende de koude wintermaanden. Van de eens zo stralende bomen en planten in je achtertuin zijn nu alleen nog de geraamtes over. Het is een somber aanzicht. Door je tuin op te fleuren met de altijd levendige groenblijvende clematis straalt je tuin het gehele jaar. De groenblijvende clematis zal zijn kleur behouden door weer en wind. Dus ook tijdens de koude wintermaanden zal je tuin stralen.

De groenblijvende clematis is op meerdere manieren te plaatsen in de tuin. De één kiest ervoor om de plant aan de muur van het huis te laten volgroeien in vrije vorm. Op deze manier groeit de klimplant uit tot een natuurlijk kunstwerk. De ander kiest ervoor de groenblijvende clematis te gebruiken als schutting voor in je tuin. Door de plant met het hekwerk te verweven krijgt je schutting en daarmee het aanzicht van je tuin direct meer leven.

Privacy geeft vrijheid

Privacy, wat heeft dat nou te maken met het genieten van een groene tuin? Nog een voordeel van de groenblijvende clematis naast kleurbehoud is dat het een prima alternatief is voor meer privacy in je eigen tuin. Een heerlijk groene en levendige tuin is fijn, als je er in alle rust van kan genieten. Niemand zit te wachten op pottenkijkers. Je kent het wel nieuwsgierige buren die stiekem in je tuin zitten te loeren of een gesprekje willen forceren wanneer jij net even wil genieten van je vrijheid. Dankzij de hoge concentratie bladeren aan de plant biedt de clematis voldoende privacy om in alle rust en vrijheid van je tuin te kunnen genieten. Naarmate de plant groeit zal de dichtheid van de bladeren alleen maar toenemen en uiteindelijk volledige privacy bieden.

Groene tuin groen houden?

Om jaar in jaar uit te kunnen blijven genieten van je groenblijvende clematis is het van belang om op het juiste moment te snoeien, de bloeiperiode. Een jaar nadat dat de groenblijvende planten geplaatst zijn kunnen ze worden gesnoeid. Door ze tijdig te snoeien voorkom je kale plekken in je plant en krijgt de plant een extra stimulans verder te groeien en zich te verspreiden. Houd bij het snoeien een afstand van 40 cm boven de grond aan. De clematis zal je niet te teleurstellen en groter en groener dan tevoren aangroeien. Neem deze tips in beschouwing en geniet het hele jaar in vrijheid van een groene tuin!

Geef een reactie