buitenlamp
Blog

De juiste verlichting voor in de donkere maanden

Gezellige binnenverlichting

Terwijl het buiten koud en donker is, wil je dat het tijdens de wintermaanden binnen juist warm en sfeervol is. Omdat verlichting enorm sfeerbepalend is, is het belangrijk om goed na te denken over de lampen in huis. Met een mooie lichtval kun je bepaalde delen van de kamer accentueren of juist verdoezelen. Laat daarom het licht schijnen op een mooie eyecatcher in de woonkamer. Ook als je een lekkere fauteuil in de kamer hebt staan is het aan te raden om hier een staande lamp bij te zetten. Zo heb je een comfortabel plekje waar je heerlijk ontspannen een boek kunt lezen.

 

Geniet nóg meer van het kerstdiner

De feestdagen staan weer voor de deur en dat betekent een gezellige tijd met vrienden en familie. De eettafel vormt daarbij een belangrijke plek in huis. Hier komen we bij elkaar om te genieten van het kerstdiner. Kies daarom voor een mooie hanglamp boven de eettafel voor de juiste lichtval. Je zult zien dat de maaltijd nóg lekkerder zal smaken in het juiste licht!

 

Praktische buitenlampen

Als je binnen in huis de verlichting helemaal op orde hebt, is het tijd om na te denken over de buitenlampen. Goede buitenverlichting is namelijk ook ontzettend belangrijk tijdens de donkere wintermaanden. Je kent het vast wel, je komt ’s avonds thuis en je kunt je sleutels niet vinden in het donker. Als je ze eenmaal hebt is het nog een hele opgave om deze in het sleutelgat te krijgen. De oplossing hiervoor is de buitenlamp met sensor. Je kunt daarbij kiezen tussen een lamp met schemersensor of een met bewegingssensor. Een buitenlamp met schemersensor springt automatisch aan wanneer het buiten donker wordt en gaat weer uit als het licht wordt.

 

Houd inbrekers buiten de deur

Daarnaast is er ook nog de buitenlamp met bewegingssensor. Wanneer deze sensor beweging detecteert, springt de lamp automatisch aan. Na de ingestelde tijd zal het licht weer doven. Super efficiënt en energiezuinig dus. Bovendien is een buitenlamp met bewegingssensor ook nog eens inbraakpreventief. De donkere maanden zijn helaas ook voor inbrekers de tijd om hun slag te slaan. Met een lamp met bewegingssensor zullen inbrekers of andere ongenode gasten zeker opgeschrikt worden als opeens het licht begint te branden.

 

 

Geef een reactie