Blog

2020, het jaar voor in de tuin!

Het zijn vreemde maanden, we willen erg veel, maar het is helaas niet altijd mogelijk. Door de beperkingen die ons vanuit het kabinet zijn opgelegd, gaan we opzoek naar verschillende alternatieven. Zo is het bijvoorbeeld af te raden om op vakantie te gaan naar je favoriete bestemming, maar zijn er verschillende mogelijkheden die een alternatief bieden. Wat dacht je van een vakantie in eigen huis, door de warme zomerdagen door te brengen in je eigen tuin. In dit blog vertel ik je hoe je het in de tuin een stuk leuker kunt maken, zodat je er ook in de komende tijd graag je tijd doormaakt!

Houdt rekening met de eisen vanuit het huishouden

Ieder gezin, iedere tuin en ieder huis is anders. Dit betekent dus ook dat er voor iedereen rekening gehouden dient te worden met de persoonlijke eisen vanuit het huishouden. Wanneer je beschikt over jonge kinderen, is het van belang dat je de tuin ook kindvriendelijk in gaat richten. Zorg niet voor scherpe materialen of struikelpunten waar kinderen zich aan kunnen bezeren, maar zorg ervoor dat de tuin overzichtelijk blijft. Door bijvoorbeeld een kunstgrasmat of gazon aan te leggen, beschik je over een 

Haal de zon naar je tuin!

Wanneer de zon schijnt, betekent dit voor de meeste mensen dat er een mooie dag te wachten staat door heerlijk te zonnen. Ook in de tuin zijn er verschillende mogelijkheden om de zon goed door te laten komen.

Het is in eerste instantie belangrijk dat je voldoende ruimte creëert in de tuin, waar het zonlicht doorheen kan schijnen. Door kleine planten en struiken te planten in je tuin, zorg je ervoor dat de tuin voldoende licht zal toelaten. Hierdoor kan jij heerlijk in de zon liggen en genieten van de zon in de tuin!

Het opzoeken van de schaduw in de tuin

Naast dat er mensen zijn die erg veel van de zon houden, zijn er ook velen die toch liever de schaduw opzoeken. Om schaduw te creëren in de tuin, zijn er verschillende manieren die je kunt hanteren. Zo zou je een parasol kunnen plaatsen, een zonnescherm op kunnen hangen, of zou je kunnen kiezen voor schaduwplanten. Schaduwplanten zijn grote planten die je kunt plaatsen in de tuin, die zodoende de zon tegen zullen houden. Hierdoor creëer je een schaduwplek voor jezelf, op een natuurlijke manier!

Wanneer je over relatief weinig ruimte beschikt, biedt een parasol een betere oplossing in de tuin. Bij Tuinmeubelland zijn er verschillende mogelijkheden, zodat je de perfecte parasol voor bij jou thuis kunt uitzoeken! De parasol is makkelijk te verplaatsen, zodat je altijd een gewenste plek in de schaduw kunt creëren.

Nu kun je eindelijk genieten van het heerlijke weer en zul je iedereen tevreden houden. Laat de mooie dagen maar komen!

Geef een reactie