zonnescherm kopen
Blog

Een boom als eyecatcher

Het weer wordt steeds beter, de korte broeken en de rokjes kunnen weer uit de kast en ook de tuin kan weer aangepakt worden. Het is lente! Dit seizoen is de ideale tijd om lekker in de tuin aan de slag te gaan zodat je straks in de zomer mooi kunt genieten van de flora en fauna in je tuin. Hierbij denken we dan vaak aan bloemen planten, wat heel mooi is, maar waarom ga je niet voor een boom als eyecatcher?

 

De kogelacacia of bolacacia

Deze boom is uitermate geschikt om je tuin wat sierlijker te maken. De boom heeft een bolvormige kroon dat al snel helemaal is dichtgegroeid met mooie felgroene bladeren. Vandaar ook de bijnaam bolacacia! De boom wordt uiteindelijk zo’n 4 a 5 meter hoog, ideaal voor een wat kleinere tuin dus.

 

De judasboom

Deze naam klinkt misschien wat apart, maar deze boom heeft zijn naam te danken aan het verhaal dat rondgaat dat Judas zich na het verraden van Jezus zich zou hebben opgehangen aan deze boom. Doet verder niets af aan het uiterlijk van de boom, want die is hartstikke mooi! Vooral geschikt als je een romantische sfeer in je tuin wilt creëren, want de boom heeft prachtig mooie roze rozen bloemen.

 

De sneeuwvlokjesboom

Je raadt het misschien al vanwege de naam. Deze boom heeft super schattige witte bloemetjes als het in de bloei staat en dat worden ook wel kleine sneeuwvlokjes genoemd. Speaking of eyecatchers, dan heb je met deze boom zeker de juiste te pakken.

 

Het onderhoud van een boom kan soms best lastig zijn. Van Voorthuizen helpt je graag bij deze klus. Dit bedrijf heeft namelijk alle kennis en kunde in dienst voor de juiste boomverzorging bij jou in de buurt.

Geef een reactie