Blog

Elektrisch rijden

Heb jij al elektrisch rijden overwogen? Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische auto. Naast dat een elektrische auto minder vervuilend is het milieu, heeft een elektrische auto vaak ook financiële voordelen. Dat hangt af van de manier waarop jij van plan bent jouw nieuwe elektrische auto te financieren. Heb je flink gespaart en wil je de auto kopen of kies je toch liever voor private lease? In dit artikel bespreken we de voordelen die elektrisch rijden heeft voor jou en je (directe)omgeving.

Beter voor het milieu

Elektrische auto’s rijden CO2 neutraal. Geweldig nieuws natuurlijk en een echte reden om een stukje bij te dragen bij het verbeteren van het milieu. Maar hoe groen is elektrisch rijden nou echt? Het is hierbij belangrijk een onderscheid te maken tussen directe en indirecte CO2 uitstoot. De directe CO2 van elektrische auto’s is dus neutraal. Maar de elektrische auto heeft wel indirecte CO2 uitstoot. De auto moet namelijk opgeladen worden en voor het opwekken van deze energie komt ook CO2 vrij. In Ons land is maar een klein deel van de totale energie voorziening groen. Daarom raden wij aan om ook zonnepanelen te nemen in combinatie met een elektrische auto. Hierdoor rij jij volledig groen en CO2 neutraal!

Financiële voordelen

De overheid heeft een lange tijd het elektrisch rijden bevordert door een lage bijtelling. Vooral voor de zakelijke rijders was dit een belangrijke reden om massaal over te stappen naar elektrisch rijden. Een aantal jaar geleden hoefde je zelfs helemaal geen bijtelling te betalen. Nu heeft de overheid besloten om het bijtelling bedrag jaarlijks te verhogen. De bijtelling voor auto’s in 2019 is 4% en dit zal in 2020 verhoogt worden naar 8%. In 2021 betaal je zelfs al 12% bijtelling. Een goede reden dus om bij zakelijk leasen nog gebruik te maken van dit voordeel en een lange termijn leasecontract af te sluiten van meer dan 4 jaar. Hierdoor kan jij nog jaren voordeel halen.

Is een elektrische auto iets voor jou? Op de markt zijn nu vele modellen te vinden en er is dus veel keuze. Met alle voordelen is elektrisch rijden wel het overwegen waard.  

Geef een reactie