Blog

Magneetborden kunnen hele handige hulpmiddelen zijn

Wanneer je aan een project werkt, wil je de voortgang goed in de gaten houden. Je wilt zeker weten dat je op schema loopt en dat eventuele achterstanden nog ingehaald kunnen worden. Ook wil je, wanneer je in een projectgroep werkt, precies weten waar ieder lid van de groep mee bezig is. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om hier een app of een zelfgemaakt bestand voor te gebruiken, maar magneetborden werken extra fijn. Doordat je niets op de borden schrijft maar met magneten werkt, kun je op ieder gewenst moment de volgorde van taken aanpassen. Je zult zien dat je veel meer overzicht krijgt wanneer je werkt met magneetborden.

Magneetborden zorgen voor inzicht en overzicht

Doordat je kunt schuiven met taken en doelstellingen, kun je continu het overzicht bewaren. Taken verdwijnen pas als jij ze in de papierbak gooit. Je verwijdert nooit per ongeluk een taak of een deelnemer. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er speelt binnen je bedrijf of binnen je specifieke project. Bij iedere meeting kunnen de magneetborden worden bijgewerkt. Dat is niet alleen gemakkelijk, maar het zorgt er ook voor dat in één oogopslag duidelijk is wat er nog moet gebeuren.

Een magneetbord in huis?

Dat is ook ideaal! Ik heb er een in mijn hal hangen. Met daarop een boodschappenlijstje, dingen die ik echt niet mag vergeten en natuurlijk de tekeningen van de kinderen. Voor ik de deur uit stap kijk ik altijd even naar mijn magneetbord. Ik pluk het boodschappenlijstje eraf voor ik boodschappen ga doen en check wanneer ik ook al weer met de hond naar de dierenarts moet. Het afsprakenbriefje hangt gewoon op het magneetbord. Doordat ik niks op het bord zelf schrijf, maar losse (afspraken)briefjes gebruik, blijft ook het bord in mijn huis heerlijk overzichtelijk.

Leuke magneten voegen wel iets toe

Maar natuurlijk wel op je magneetbord thuis. Gezellige magneten die je hebt meegenomen van diverse stedentrips, magneten in de vorm van ijsjes en gebakjes, je kunt het zo gek niet bedenken. Maar wanneer je je magneetborden op het werk of tijdens de studie gebruikt, wil je natuurlijk dat alles zo clean mogelijk is. Geen afleiding, hoe klein dan ook. Daarom kun je magneten bijbestellen als je een magneetbord aanschaft. Je kunt dan ook verschillende kleuren magneten voor verschillende taken gebruiken. De belangrijkste zal zijn rood, voor dingen die echt nu moeten gebeuren of die al gebeurd hadden moeten zijn. Zo hou je nog extra overzicht!

 

Geef een reactie