kunstgras
Blog

Een onderhoudsarme knappe tuin creëren

Een tuin kan veel werk zijn en vaak moet er ook veel uur in gestoken worden om hem in mooie staat te brengen. Daarom is het logisch dat veel mensen kiezen voor een onderhoudsarme tuin. Misschien denkt u dat wanneer u een onderhoudsarme tuin wilt deze niet mooi groen kan zijn, maar het tegendeel daarvan is waar. Om zo een tuin te creëren hoeft u ook zeker geen hovenier te zijn. Hieronder zijn een aantal simpele tips te vinden die die voor een mooie groene onderhoudsarme tuin zorgen.

Beperk de betegeling

Dit is misschien tegen uw verwachtingen in, maar een tuin vol bestrating is ook zeker niet onderhoudsarm. Denk bijvoorbeeld aan alg verwijderen, bladeren verwijderen, voegen krappen en vegen. Onkruid zoals bijvoorbeeld paardenbloemen zijn diepgeworteld en zeer moeilijk te verwijderen tussen uw tegels vandaan. Kies daarom voor grote tegels zodat u de voegen beperkt houdt en dus minder onkruid hoeft te verwijderen. Bij terrassen of paden die u aanlegt kunt u kiezen voor bodembedekker planten. Deze helpen tegen wateroverlast en onkruid, dit komt doordat het water tussen de tegels weg kan lopen en de planten staan op de plek van het onkruid en zien er ook nog eens leuk uit.

Kies de juiste planten

U kunt hiervoor het beste advies vragen aan iemand die hiervan kennis heeft, bijvoorbeeld een tuinder of iemand van het tuincentrum. Want je hebt natuurlijk planten nodig die het beste in uw tuin passen, al heeft u een droge tuin in de schaduw, of een tuin die vaak onder water staat. Wanneer u de goede planten kiest scheelt dit een hoop werk en frustratie. Belangrijk is dat wanneer u advies gaat vragen u duidelijk vermeld hoe weinig werk u eraan wenst te hebben en het is handig om wat foto’s van uw tuin mee te nemen. Want aan veel planten bent u vaak maar hoogstens 3 uur werk per jaar kwijt! Maar dan moet u wel de juiste kiezen.

Kunstgras

Naast planten en betegeling is een stukje gras in uw tuin ook niet een verkeerd gezicht. Nu kan een klein stukje gras in de tuin al een hoop werk kosten. Beginnend met het planten en aanleggen van het gras, wat veel geduld en kennis vergt. Daarnaast is onderhoud van gras ook geen pretje: grasmaaien en watergeven zijn daarbij de grootste zorgen die u heeft. Voor u hebben wij de oplossing! Kunstgras kopen. Kunstgras kan er een mooi groen gezicht aan uw tuin geven en vergt na het aanleggen geen aandacht meer. Dé oplossing natuurlijk.

Geef een reactie