Blog

De juiste verzekeringen voor je huis

Je huis, de bijbehorende tuin en alle spullen die je aan hebt geschaft om het wonen aangenaam te maken zijn je natuurlijk hartstikke dierbaar. Het is dan ook belangrijk om je huis en de daarbij horende inboedel goed te verzekeren tegen dergelijke ongevallen. Denk bijvoorbeeld aan diefstal of schade door storm of brand. Welke verzekeringen je hier het beste voor af kunt sluiten, ontdek je hieronder.

Een dak boven je hoofd is belangrijk

Schade aan je huis is natuurlijk verschrikkelijk en je wil zo snel mogelijk weer een dak boven je hoofd. Een opstalverzekering biedt in dit geval de oplossing. Via deze verzekering wordt er een bedrag uitgekeerd dat jou kan helpen om je huis zo snel mogelijk weer op te knappen of (afhankelijk van de schade) een nieuwe woning tot je beschikking te krijgen. Aangezien de koop van een huis niet niks is, is het belangrijk dat je een verzekeraar kiest die waarde garant staat. Dat houdt in dat je op het moment van schade ook daadwerkelijk het bedrag uitgekeerd krijgt dat je huis op dat moment waard is. Binnen de opstalverzekering kan ook dergelijke apparatuur, zoals een vaatwasser, verzekerd zijn.

De overige spullen dan?

Door een brand of storm kunnen naast je huis ook persoonlijke eigendommen schade oplopen. Deze worden echter niet binnen een opstalverzekering gedekt. Hiervoor zul je een inboedelverzekering af moeten sluiten. Deze verzekert je, zoals de naam al zegt, voor je inboedel. Hieronder vallen ook dergelijke elektronische apparatuur. Schade aan je telefoon of laptop kan in sommige gevallen ook gedekt worden door deze verzekering. Echt kostbare spullen, zijn vaak niet gedekt binnen deze verzekering. Hier dien je weer een aanvullende kostbaarheden verzekering voor af te sluiten. Mocht je in bezit zijn van dure kunst? Dan is het wellicht verstandig om deze extra verzekering af te sluiten.

Wat kost dat dan?

Dit lijkt in eerste instantie een beetje veel, maar het hoeft niet per se veel te kosten! Je kan al een inboedelverzekering afsluiten voor slecht een paar euro in de maand. De waarde die je uitgekeerd krijgt van de verzekering is daarmee vaak veel hoger dan de premie die je betaald hebt. Deze verzekering is daarom zeker de moeite waard om af te sluiten. Ook je woonhuis en aansprakelijkheid heb je met een paar tientjes in de maand verzekerd. De premie van een opstalverzekering is wel afhankelijk van een paar omstandigheden. Er wordt uiteraard onderscheid gemaakt tussen de grootte van het huis, maar ook de bouwaard van het huis kan een rol spelen. Door de verzekeraars goed met elkaar te vergelijken, zou je jouw huis goedkoop kunnen verzekeren.

Al met al, is het zeker de moeite waard om het geheel te verzekeren. Het hoeft niet veel te kosten, indien je de verzekeraars goed met elkaar vergelijkt.

Geef een reactie