Blog

Grote voordelen bij het gebruik van werklampen

Wanneer je goed licht nodig hebt voor je werkzaamheden in het donker zijn werklampen de pérfecte oplossing! Maar net als bij vele andere verlichting is hier de keuze ook weer enorm. In deze blog helpen we je bij het kiezen van een werklamp.

Belangrijkste voordelen

LED verlichting is in grote opkomst, de meeste aankopen van werklampen zijn die van led verlichting. En dat is niet zo gek. LED werklampen hebben vele voordelen in vergelijking met andere verlichting. LED verlichting hebben een super lange levensduur, ze gaan maar liefst 50000 branduren mee. Geen enkele andere verlichting kan daar tegenop. Ten tweede heeft LED verlichting een grote lichtopbrengst. Er vind bij LED verlichting nog veel innovatie plaats, waardoor er steeds betere verlichting op de markt komt. LED verlichting kan nu al net zo’n helder licht afgeven als Xenon verlichting.  Als derde is een voordeel van LED verlichting dat het een hoog rendement kent. Deze verlichting wordt bijna niet warm. Warmte is ook een vorm van energie, dus wat er aan warmte vrijkomt is puur verloren energie. Door LED verlichting te gebruiken verlies je weinig energie waardoor deze ook zuiniger is.

Lumen en Watt

Wanneer je werklampen wil aanschaffen is het van belang dat je niet meer kijkt naar het aantal Watt, maar naar het aantal Lumen. Deze geeft aan hoeveel de lichtopbrengst is van de lichtbron. In tegenstelling tot Lumen gaf het aantal Watt alleen maar aan wat het elektrisch vermogen is van de lichtbron. Een belangrijk verschil dus!

Maak je baas blij met LED werklampen

Deze verlichting is erg duurzaam en zijn geschikt voor de zwaardere omstandigheden. De LED werklampen kunnen tegen een stootje! Ze geven daarnaast super mooi helderwit licht af. Én daar wordt je werkgever ook erg blij van. Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat werken bij helderwit licht de ogen minder vermoeien en er dus efficiënter gewerkt kan worden.

Geef een reactie