Blog

Led lampen: een zeer goede uitvinding

De lampenwereld kent al een zeer lange historie. Er zijn veel vernieuwingen geweest met betrekking tot lampen. Er zijn dan ook veel verschillende soorten lampen en de één is tegenwoordig een stuk populairder dan de ander. Je hebt tegenwoordig gloeilampen, spaarlampen en nog veel meer. In dit artikel focussen we ons op led lampen. Deze zijn tegenwoordig namelijk heel populair, en niet zonder reden! In dit artikel worden de belangrijkste voordelen van led lampen opgesomd.

Led is duurzaam!

Geef jij om het milieu? In dat geval is het altijd verstandig om lampen van led aan te schaffen. Deze lampen zijn namelijk een stuk zuiniger dan zijn concurrenten: de gloeilamp en de spaarlamp. Ze zijn 80% tot 90% zuiniger dan gloeilampen en 30% tot 50% zuiniger dan spaarlampen. Daarnaast gaan ze ook een stuk langer mee. Dus niet alleen zijn ze energiezuinig, maar ook nog eens wat betreft de recycling. Je hoeft lampen van led namelijk niet snel weg te gooien.

Led dimmer

Het voordeel is dat er ook dimmers op de markt zijn tegenwoordig. Met een led dimmer kun je ervoor zorgen dat je lamp minder fel licht geeft. De meeste reguliere lampen hebben namelijk maar één stand. Ze zijn bijvoorbeeld altijd heel erg fel. Dit kan zeer nadelig zijn, want soms kan fel licht heel vervelend zijn. Dit is bijvoorbeeld het geval als je snel last van je ogen hebt. Kunstmatig fel licht is slecht voor je ogen op de lange termijn. Dat wil je natuurlijk voorkomen, want je ogen zijn zeer kostbaar. Met lampen van led heb je een unieke extra functie: je kunt namelijk zelf de felheid van de lamp instellen. Wil je bijvoorbeeld een gezellige, nachtelijke sfeer? Dan kun je de lamp dimmen. Wil je liever alles kunnen zien, dan is het juist verstandig om de lampen van led iets feller in te stellen. Er zijn dus veel mogelijkheden met de lampen van led.

Minder gevaarlijk

Iedereen die wel eens een lamp heeft verwisseld, weet dat deze erg heet kan worden. Pijn is nooit fijn, dus dat wil je voorkomen. Lampen van led worden niet warm en daarom zijn ze een stuk veiliger om te verwisselen. Ook dat is een goede reden om lampen van led aan te schaffen.

Geef een reactie