Blog

Je tuin aanpakken, hoe doe je dat?

Iedereen wil wel een mooie zomer waarin je heerlijk in je prachtige tuin kan zitten. Het enige probleem; bij veel mensen is die prachtige tuin er niet. En hier bedoel ik niet mee dat de tuin er niet is, maar alleen dat het prachtige er niet is. Kortom, tijd om aan de slag te gaan! tijd om de tuin eens even goed onder handen te nemen zodat jij zometeen toch wel in die prachtige tuin van je kan zitten. Maar hoe begin je? Hoe moet je vervolgens verder? In dit blog wordt jou in een aantal stappen vertelt hoe jij van een saaie tuin, naar een prachtige tuin gaat. 

Begin met een schets

Alles begint altijd met een schets. Een idee in je hoofd, dat je op papier zet en vervolgens omzet in realiteit. Zorg dat je allereerst je tuin afmeet en bedenk welke stukken je wilt laten staan en wat je weg zou willen hebben. Zet alles op papier of in een 3D tekenprogramma qua afmetingen en zorg ervoor dat je niet te veel ruimte meeneemt. Als je de schets eenmaal hebt gemaakt, is het tijd om de boodschappen te doen. Ga naar een tuincentrum en probeer inspiratie op te doen. Hier kan je vervolgens bloemen en meubilair uitkiezen die je op bepaalde plekken in je tuin wilt hebben, waardoor je alles perfect kan ordenen. 

Aan de slag

Als je eenmaal weet wat je wilt in de tuin, is het tijd om aan de slag te gaan. Tegen problemen ga je toch wel aanlopen, dus huur wat gereedschap en ga gewoon lekker aan de slag waardoor je meteen bezig bent en gaandeweg er wel achter komt wat je anders moet doen. Je kan hiervoor een container huren, waardoor je alle spullen gemakkelijk in een keer weg kan doen en je volledige vrijheid hebt. Je hebt door heel Nederland goedkope containers.

Laat een hovenier het werk doen

Als je tegen iets lastigs aan loopt, je merkt dat je de energie niet hebt of je hebt toch de tijd niet, kan je nog altijd een hovenier inhuren. Een hovenier zorgt dat jouw tuin er precies zo uit komt te zien zoals je het wilt en je weet hierbij zeker dat het professioneel uit wordt gevoerd. Doe dus niet te moeilijk en huur een hovenier in. Dit waren de tips, hopelijk heb je er wat aan.

Geef een reactie