ongediertebestrijding
Blog

Ongedierte in je tuin, zo kom je er vanaf!

Vele soorten ongedierte kunnen leven in je tuin, vaak zelfs zonder dat je dit doorhebt. Zo is de kans groot dat er dagelijks muizen door je tuin lopen, duiven op je dak zitten en er honderden mieren rondlopen. Dit hoeft geen probleem te zijn, maar je kunt last krijgen van het ongedierte. Wanneer er voldoende voedsel te vinden is in je tuin, kan het een broedplaats worden voor ongedierte. Duiven, muizen en ratten, enkele voorbeelden van ongedierte die kunnen zorgen voor veel overlast. Vermoed je een ongedierteplaag? Bij Beestjes Kwijt kun je ongediertebestrijding in Amersfoort vinden.

Oorzaken van ongedierte in je tuin

Zonder dat je het in de gaten hebt, bouwt het ongedierte een nest in je tuin. Je vindt de vogeltjes in de tuin zo leuk, dus je gooit regelmatig broodkruimels op het gras. Het begint je wel op te vallen dat de vogels erg veel eten, het brood is iedere keer razendsnel op. Je besluit binnen toe te kijken nadat je opnieuw brood in de tuin hebt gegooid en tot je grote schrik zie je een rat uit de struiken komen en het brood pakken. Je liefde voor vogels heeft de rattenfamilie naar je tuin gelokt. Vaak komen ratten en muizen niet alleen, ze nemen hun hele familie mee en vaak breiden ze hun familie ook nog razendsnel uit. Het wordt dan ook hoog tijd om een ongediertebestrijder uit jouw regio in te schakelen.

Professionele ongediertebestrijding

De ongediertebestrijder komt bij je langs om een inspectie te doen. Om welke soort ongedierte het ook gaat, een inspectie is noodzakelijk om de grootte van de plaag in kaart te brengen. Na de inspectie stelt de bestrijder een plan van aanpak op, vaak bestaat dit uit een combinatie van gif, klemmen en rattenwering om te voorkomen dat ze ook je huis binnenkomen. Ratten komen vaak af op rioolproblemen, dit zal dan ook eerst onderzocht moeten worden. Als je namelijk ratten gaat bestrijden maar je doet niks aan het rioolprobleem, heb je ze binnen de kortste keren weer terug. Het nadeel aan ratten in de tuin bestrijden is dat je buiten het huis geen gif mag gebruiken, dit kan gevaarlijk zijn voor andere dieren en voor het milieu. Wanneer ze je huis nog niet binnen geslopen zijn, is het hoog tijd om vallen te plaatsen en de kieren en gaten in je muren goed af te dichten.

Last van ander ongedierte?

Alle soorten ongedierte kunnen bestreden worden, voor elke soort is een andere behandeling. Zo mogen duiven en bijen niet gedood worden, dit vergt dus een andere aanpak dan muizen of ratten. Het belangrijkste om ongedierte te voorkomen is om zo min mogelijk voeding in de tuin te laten slingeren en er daarnaast voor te zorgen dat afvalzakken goed afgesloten zijn en eventueel voer dat binnen of in de garage staat, goed af te sluiten. Zo is de kans het grootst dat je het ongedierte uit je tuin en huis houdt.

Geef een reactie