Blog

De must-haves voor elke tuin

Of je nou een grote of een kleine tuin hebt, je zal deze ruimte toch moeten onderhouden. Naast alle verplichtingen en huishoudelijke taken die al op je lijstje staan kunnen wij ons voorstellen dat je niet altijd heel veel zin hebt om nog urenlang buiten aan de slag te gaan. Maar ondertussen hebben je planten wel de nodige verzorging nodig. Maak het jezelf daarom zo makkelijk mogelijk door te kiezen voor handige gadgets voor je tuin. Wij hebben alvast een aantal must-haves voor je op een rijtje gezet.

Eenvoudig onderhoud van je gazon en planten

Tijdens warme dagen wil jij ontspannen volop kunnen genieten van de zonnestralen. Eerst flink aan de slag moeten om je planten en gazon van voldoende water te voorzien kan dan ook een flinke domper zijn. Maak het jezelf zo eenvoudig mogelijk door een of meerdere sproeiers aan te schaffen. Deze kan je op elke plek in de tuin bevestigen en heeft een groot bereik. Daarnaast is het voor de kinderen ook nog eens extra waterpret. Dankzij de sproeiers wordt het werk voor je gedaan en kan jij lekker achterover leunen.

woonwarenhuis wezan

Verjaag ongedierte op een vriendelijke manier

Van je tuin wil je natuurlijk kunnen genieten. En dan wil je geen last hebben van ongedierte dat je gazon of je planten steeds maar weer aan het vernielen is. Mollen komen bijvoorbeeld best vaak voor. Er zijn verschillende manieren om deze beestjes te verjagen, zoals schieten met carbid of mollenklemmen plaatsen. Maar mollen bestrijden kan ook op een meer vriendelijke manier, bijvoorbeeld door een apparaat te plaatsen dat om de paar seconden ondergronds hoge tonen uitzendt. Mollen houden niet van deze geluiden, waardoor ze jouw tuin voortaan liever overslaan.

woonwarenhuis wezan

Creëer meer sfeer met verlichting

Houd je niet zo van accessoires in je tuin, maar wil je wel graag meer decoratie? Investeer dan eens in sfeerverlichting. Hang een paar lichtslingers en lampionnen op bij het terras en het oogt al gelijk een stuk gezelliger. Of plaats aan beide kanten van het pad een aantal spots die werken op zonne-energie, zo hoef je zelf niet aan de slag met lichtschakelaars. Licht is trouwens ook een leuke manier om tijdens de feestdagen eens flink uit te pakken. Schaf laser lights aan en projecteer bijvoorbeeld kerstbomen op de muur van je woning. Zo heb je binnen mum van tijd de versiering voor je tuin geregeld én zal je zeker opvallen in jouw buurt.

Wil je graag deze must-haves shoppen? Alle genoemde items zijn verkrijgbaar bij woonwarenhuis Wezan.nl.

Geef een reactie