Blog

De vele voordelen van kunstgras

Een grasveld is je tuin is zeker een mooie aanvulling voor het geheel. Daarnaast kunnen kinderen prima spelen op deze zachte ondergrond. Echter moet je er wel rekening mee houden dat je een grasveld goed moet onderhouden. Je zal dus regelmatig aan de slag moeten met de grasmaaier . Daarna heeft je gazon voedingsstoffen nodig om het mooie uiterlijk te behouden en vooral op warme dagen is het verstandig om het grasveld van extra water te voorzien. Zie je het onderhoud van het grasveld niet zo zitten, maar wil je wel graag een mooi groen gazon? Dan is het kunstgras ook nog een optie. Kunstgras heeft een flink aantal voordelen als het aankomt op de aanleg en het onderhoud.

Altijd fris en groen

Kunstgras is gemaakt van polyethyleen. Dit is zacht kunststof dat weinig tot geen onderhoud nodig heeft. Hierdoor blijft het kunstgras het hele jaar door mooi fris en groen. Daarnaast voelt het kunstgras lekker zacht aan (tenzij je voor de hardere rubberen variant kiest voor sportvelden), zodat je ook nog op het gazon kunt gaan liggen. Het enige wat je hoeft te doen om je grasveld te onderhouden is regelmatig vuil verwijderen (vaak zal dit natuurlijk afval zijn, zoals losse bladeren). Dit kan je doen door het kunstgras voorzichtig door te harken en het vuil weg te gooien.

superkunstgras

Geef je tuin extra kleur

Bij gras wordt vrijwel altijd aan de kleur groen gedacht. Maar dat betekent niet dat je bij het uitzoeken van het kunstgras ook gelijk moet kiezen voor een groen gazon. Ben je een liefhebber van meer kleur? Of wil je juist creatief aan de slag met kleurcombinaties om een speelveldje te maken in je tuin? Bij Superkunstgras kan je naast de ‘gewone’ groene kleur kunstgras ook kiezen voor bijvoorbeeld blauw, roze, wit of zilver. Zo maak je van je gazon ook nog eens een echte eyecatcher.

kunstgras leggen

In no time een nieuw gazon

Het kost niet alleen weinig tijd om kunstgras te onderhouden, kunstgras leggen is ook vrij snel gedaan. Hierbij is het belangrijk dat de ondergrond stabiel is. Zorg daarom voor een vlakke oppervlakte met zand (stratenmakerszand is voldoende). Van tevoren ophogen kan natuurlijk ook. Wil je hierna hulp van een specialist? Dat kan ook. Deze expert kan je de hele renovatie aan laten pakken, maar het is ook mogelijk om de vakman pas in te schakelen bij het kunstgras leggen zelf. Van tevoren moet je dan eerst de oude grasmat verwijderen en de grond afvlakken. Vervolgens neem de specialist de klus van je over. Zo geniet jij binnen korte tijd van je nieuwe gazon.

Geef een reactie