Blog

Duurzaam en milieubewust het bedrijfsafval afvoeren

Terwijl het afval bij particulieren om de week wordt opgehaald en afgevoerd door de gemeente, zijn bedrijven tegenwoordig zelf verantwoordelijk voor het afvoeren van bedrijfsafval. Het is mogelijk om het bedrijfsafval af te laten voeren door de gemeente, maar zitten hier wel kosten aan verbonden. Tegenwoordig zijn er ook vele particuliere afvalverwerkingsbedrijven te vinden, die tegen een totaalprijs een container uitleveren, het afval komen ophalen aan de hand van een ophaalfrequentie en het bedrijfsafval verder verwerken. In dit blog vertellen we je er graag meer over!

Een afvalcontainer huren

Wanneer je als bedrijf beschikt over bedrijfsafval en dit op een goedkope en duurzame manier wilt laten afvoeren, kun je een afvalcontainer huren. Tegenwoordig zijn er vele particuliere afvalverwerkingsbedrijven die afvalcontainers aanbieden en het afval ophalen tegen een vaste prijs per maand. Op de website van het afvalverwerkingsbedrijf kies je als eerste de soorten container, zoals een papier- plastic- of restafvalcontainer. Vervolgens kies je de grootte van de container en de ophaalfrequentie voor iedere container. Als laatste stap wordt er een totaalprijs opgesteld, waarna je per maand een vast tarief zult moeten betalen. 

Scheidt het afval!

Er zijn dus vele mogelijkheden voor de verwerking van het bedrijfsafval, maar blijven de basisregels natuurlijk altijd gelden. Het is namelijk erg belangrijk om het afval te scheiden in het liefst zoveel mogelijk verschillende afvalsoorten. Maak onderscheid tussen papier-, plastic-, rest- en gft-afval, zodat het afval zo optimaal mogelijk gerecycled kan worden voor het produceren van nieuwe producten. Zorg er niet alleen voor dat je beschikt over verschillende rolcontainers voor de afvalsoorten, zorg er ook voor dat er op de werkvloer al aandacht wordt besteedt aan het scheiden van afval. Hierdoor hoef je er zelf nog maar een kleine moeite voor te doen! 

Bij het afvalverwerkingsbedrijf zijn er ook voor iedere afvalsoort meerdere soorten containers te verkrijgen, zodat het afval – door het doen van een kleine moeite – op een duurzame en milieuvriendelijke manier verwerkt zal worden!

Een totaalpakket voor de volledige afvalverwerking

Met een afvalcontainer huren beschik je dus over een totaalpakket voor de verwerking van het bedrijfsafval in het bedrijf. Kies voor de juiste containers en een gewenste ophaalfrequentie, waarna je voor een vast tarief per maand beschikt over een duurzame en efficiënte afvalverwerking. Zelf hoef je er niet maar naar om te kijken, zodat jij je volledig kunt focussen op je eigen werkzaamheden!

Geef een reactie