Blog

Twee belangrijke zagen die je niet mogen ontbreken in je gereedschapskist

Vind je het leuk om te klussen en heb je gemerkt dat je best goed bent in het maken van meubels, het leggen van laminaat of wat dan ook? Dan is het natuurlijk een goed idee om je persoonlijke gereedschap stukje bij beetje uit te breiden, zodat je een mooie collectie opbouwt, waarmee je elke klus in huis kunt klaren. Ben je nog op zoek naar een zaag? Lees in deze blog dan welke zagen beslist niet in je gereedschapskist mogen ontbreken. Je leest wat je met de zagen kunt en voor welke materialen ze het meest geschikt zijn.

Je kunt niet zonder een afkortzaag

De afkortzaag is je beste vriend op het moment dat je op zoek bent naar een gemotoriseerde zaag die je helpt om door verschillende materialen heen te kunnen zagen. De cirkelvormige zaag heeft een roterend zaagblad, waardoor je het kunt inzetten om buizen, staven, kunststof stangen en metalen buizen mee in te korten. Het mooie is dat je in verschillende hoeken kunt zagen, zodat je altijd op een makkelijke manier aan het gewenste eindresultaat komt. Je kunt deze specifieke zaag beter niet gebruiken om hout mee te zagen, omdat de splinters voor problemen kunnen zorgen. Wanneer je een afkortzaag koopt, krijg je er vaak verschillende zaagbladen bij, zodat je verschillende diameters kunt inzetten.

Wanneer je een afkortzaag koopt kun je de verkoper gerust om advies vragen. Weet je al precies welk merk en welke uitvoering je wil hebben? Dan kun je er ook voor kiezen om de zaag online te bestellen.

Maak kennis met de decoupeerzaag

Een decoupeerzaag is toch wel de meest veelzijdige en gekochte zaag voor hobbyisten die het leuk vinden om thuis weleens een klus te klaren. Het mooie aan deze zaag is dat je hem voor bijna elke zaagklus kunt inzetten. De zaag kan zowel recht, organisch als in een rondje zagen. Wanneer je kunstzinnig bezig bent of veel bochten moet maken, is deze zaag ideaal. Verder is een ander belangrijk voordeel dat het zaagblad erg flexibel is, je kunt hem dus niet snel breken, waardoor je op de lange termijn van de zaag gebruik kunt blijven maken.

Je kunt voor verschillende opzetstukken kiezen, sommige zaagbladen zijn nauwkeuriger, sneller, voor bepaald materiaal of beter in het maken van bochten. Je kunt deze zaag bijvoorbeeld inzetten om hout, kunststof, plaatmateriaal of plastic mee te zagen.

Geef een reactie