groene omgeving
Blog

Lekker wonen in een groene omgeving

Hoe groener je woonomgeving, hoe prettiger je jezelf voelt. Vandaar dat veel mensen graag in, of anders dichtbij, een groene landelijke of bosrijke omgeving wonen.

 

Wonen in een landelijke of bosrijke omgeving is fijn!

 

Nederland is een van de dichtstbevolkte landen ten wereld. Toch is er veel verschil. Er zijn mensen die in volgebouwde steden wonen maar ook die wonen op het weidse platteland.

 

Een woonomgeving heeft veel invloed op je. Mensen die in een groene omgeving wonen voelen zich vaak beter en minder gestresst. Een landelijke of bosrijke omgeving geeft veel mogelijkheden voor buiten recreatie en ontspanning. In een stedelijke omgeving zie je veel meer gejaagdheid. Het leven speelt zich meer binnenshuis af en mensen bewegen en ontspannen minder.

 

Een groene stadswoning biedt het goede van 2 werelden. Je bent nabij de voorzieningen van een stad en hebt de voordelen van het sfeervol wonen en buiten kunnen zijn. Voor veel mensen is dit de ideale situatie. Zeker als je de buitenruimte die er is zo goed mogelijk benut. Dit biedt de mogelijkheid om te genieten van groen en buitenleven.

 

Kinderen willen graag buitenspelen

 

Kinderen die opgroeien met meer groen en natuur om zich heen kunnen gemakkelijk buitenspelen. In een stad is dat veel lastiger en gevaarlijker. Met buitenspelen ontwikkelen kinderen zich gezond. Spelletjes buiten zijn vaak spelletjes waarbij kinderen veel bewegen. De natuur biedt een grote variatie in speelterreinen en is niet te vergelijken met een betegeld plein.

 

Een stedelijke omgeving is druk

 

Als je van buiten een stad binnenkomt zie je het al snel. Er is een wirwar van auto’s, bussen, fietsen, noem maar op. De drukte komt als het ware op je af. Bovendien ruik je de uitlaatgassen, vele luchtjes van eettentjes en ga maar door. Dit geeft je veel prikkels en al gauw ga je mee in de hectiek van de stad. Ga maar na, van een stedentrip kom je moe en vol prikkels terug, van een weekeindje in het groen ontspannen en uitgerust.

 

Mogelijkheden van een groene omgeving

 

Buiten kan je heerlijk een frisse neus halen. Je bent actief in beweging op de manier die je prettig vindt. Ga je skaten, paardrijden, varen … of liever wandelen, fietsen, joggen of gewoon even relaxen…? Er is voor iedereen iets wils te vinden.

 

Wonen in of nabij het groen maakt dat je dit ook daadwerkelijk doet. Je blijft niet binnen maar je gaat gemakkelijk naar buiten. Buiten zijn is heerlijk, ontspannen en gezond.