elektrische vouwfiets
Blog

De elektrische vouwfiets is heerlijk groen

De elektrische vouwfiets is een reguliere vouwfiets, maar dan met elektrische ondersteuning. Elektrische vouwfietsen zijn handig in gebruik, modern en zorgen voor extra fietsplezier want je krijgt een steuntje in de rug.

 

Elektrische vouwfiets in het OV en voor recreatief gebruik

De elektrische vouwfiets komt vaak voorbij in het openbaar vervoer. Forenzen zijn de voornaamste gebruikers van de elektrische vouwfiets. Zij fietsen naar het station, stappen in de trein en fietsen vervolgens naar het werk. De elektrische vouwfiets wordt ook veel gebruikt door recreanten. Dit zie je bijvoorbeeld op campings bij campers en caravans of op boten.

 

Voordelen van de elektrische vouwfiets

  • Leg gemakkelijk lange afstanden af. Door de elektrische ondersteuning krijg je altijd een steuntje in de rug. Hierdoor leg je sneller en makkelijker lange afstanden af, bijvoorbeeld vanaf de trein naar het werk.
  • Heerlijk fietsen door heuvelachtig gebied zonder dat je moe wordt. Ga je eropuit met de camper en neem je de elektrische vouwfiets mee? Bij het maken van een tussenstop zal een heuvelachtige omgeving of sterke windkracht je niet tegenhouden om op de fiets de omgeving te verkennen. De elektrische vouwfiets geeft je altijd ondersteuning!
  • In een handomdraai mee te nemen. De elektrische vouwfiets is ligt en makkelijk op te vouwen. In een handomdraai heb je jouw elektrische vouwfiets ingeklapt en stap je bijvoorbeeld makkelijk met jouw fiets in de trein. Simpelweg meenemen, inklappen en wegfietsen.
  • Een opvouwbare e-bike mag gratis mee in de trein of bus.

 

Tips bij het aanschaffen van een elektrische vouwfiets

  • Bepaal van te voren je budget. Elektrische vouwfietsen heb je in verschillende soorten en maten, waardoor ook in verschillende prijsklassen. Ga je een elektrische vouwfiets aanschaffen? Bepaal dan van te voren je budget.
  • Vraag advies aan de expert. De aankoop van een elektrische vouwfiets vormt een investering en vraagt daarom een goede voorbereiding. Bezoek daarom een locatie waar elektrische vouwfietsen worden aangeboden en vraag advies aan de expert/adviseur. De expert kan je op weg helpen bij het vinden van de elektrische vouwfiets die voldoet aan jouw wensen en voorkeuren.
  • Maak een proefrit. Alleen door het maken van een proefrit kan je ervaren of de elektrische vouwfiets bij je past. Maak daarom voordat je een vouwfiets aanschaft, altijd een proefrit.