Blog

De voordelen van een groene werkomgeving

Een groene werkomgeving biedt vele voordelen voor werkgevers en werknemers. Wist je bijvoorbeeld dat een groene werkomgeving:

 

  •         Voor minder stress zorgt
  •         De creativiteit ten goede komt
  •         Bijdraagt aan een betere luchtkwaliteit
  •         Het ziekteverzuim kan verlagen

En toch zijn er nog veel bedrijven die nauwelijks tot geen groen op de werkvloer hebben. Hartstikke zonde. Voor die werkgevers hebben we dit artikel geschreven. We geven namelijk diverse opties om voor een groene werkomgeving te zorgen.

Potplanten

De meest eenvoudige manier om de werkomgeving te vergroenen, is door middel van potplanten. Er zijn diverse plantensoorten die relatief weinig onderhoud vragen. Dus in principe is het één keer investeren in beplanting en daarna beperkt onderhouden.

Het voordeel van potplanten is dat je ermee kunt schuiven. Dus naar wens kun je het groen op eenvoudige wijze herverdelen over de werkplekken zodat je zo nu en dan wat variatie in de uitstraling van de werkomgeving creëert.

Plantenwanden

Plantenwanden worden nog relatief kort toegepast in bedrijven, maar zijn een fantastische manier om de werkomgeving groener te maken. Niet alleen zorgen planten op de wand voor meer zuurstof en een aangenamer gevoel, maar ze hebben ook een geluiddempende werking. Ideaal om de hoeveelheid geluid te reduceren en daarmee de concentratie van je medewerkers te verbeteren.

Plantenwanden zijn er zowel voor binnen- als buitengebruik. Een specialist in plantenwanden kan je adviseren over wat voor jouw bedrijf de beste oplossing is.

Bedrijfstuinen

Potplanten en plantenwanden worden over het algemeen binnen toegepast, maar met een bedrijfstuin zorg je er ook voor dat rondom je kantoorgebouw een groene werkomgeving wordt gecreëerd.

Bij tuinen voor bedrijven is het echter wel zo dat je met een aantal zaken rekening moet houden om het plezier voor je werknemers zo groot mogelijk te maken:

  •         Zorg voor voldoende bankjes waarop je personeel tijdens de lunch kan zitten.
  •         Creëer wandelpaden in de bedrijfstuin en let daarbij op dat er minimaal 3 mensen naast elkaar kunnen lopen.
  •         Zorg voor schaduwrijke plekken in de bedrijfstuin. Dat kun je bijvoorbeeld doen met bepaalde boomsoorten of met een pergola.
  •         Let op dat je niet teveel snelgroeiend groen in de bedrijfstuin poot. Wanneer je dat wel doet moet je om de haverklap een hoveniersbedrijf langs laten komen om de tuin te laten onderhouden. En dat is een dure aangelegenheid. Waar je nog meer op moet letten is dat je een goede mix van seizoensplanten en winterharde planten samenstelt. Op die manier ziet de bedrijfstuin er in de winter niet als een uitgestorven grijze tuin uit.

Advies over zakelijk groen

Het creëren van een prettige groene werkomgeving is iets dat je het beste aan een specialist kunt overlaten. Een specialist kan met je meedenken over de plantensoorten en toepassingen van de plantensoorten zodat je maximaal kunnen profiteren van een groene werkomgeving.

Geef een reactie