Blog

Je tuin in topvorm houden

Wie groene vingers heeft, is vaak in de tuin te vinden. Het hele jaar door verricht je onderhoud aan de tuin, in maart maak je een inventarisatie van nieuwe planten die je in je tuin wil, in juli oogst je je kruiden en in oktober begin je je tuin en planten winterklaar te maken. Het gaat nooit vervelen, want er is altijd wel een klusje te doen. Het is prachtig je planten onder jouw handen te zien groeien en de eerste bloemknoppen te ontdekken. Voor veel mensen is het de ultieme manier om te ontspannen. Na een dag hard werken ga je in je tuin zitten en geniet je volop van al het groen om je heen. In het weekend trek je je werkhandschoenen aan en voor je het weet ben je uren verder. Waar de klus begon met onkruid wieden, ging je verder met het verwijderen van uitgebloeide bloemen en vervolgens pakte je de grasmaaier erbij. Terwijl je hard aan het werk bent, werkt het toch ontspannend. Enerzijds omdat het gezond is buiten en tussen het groen te zijn. Je voelt je helemaal verfrist, hebt je gedachten kunnen verzetten en anderzijds verbrand je ongemerkt vele calorieën. Een fijne combinatie! Maar je komt natuurlijk ook weleens voor vervelende verrassingen te staan. Bijvoorbeeld als je ontdekt dat er schade aangericht wordt door insecten. Geen nood, in deze blog bespreek ik een uitstekende oplossing voor het bestrijden van insectenplagen in je mooie tuin!

Een milieuvriendelijke oplossing

Als echte groenliefhebber, wil je natuurlijk geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruiken. Bij het doden van de insecten die jouw planten aanvallen, doden ze namelijk ook andere nuttige insecten zoals bijen en spinnen. Zeker als je een moestuin hebt, wil je niet het risico lopen dat je via je mooie geoogste groenten, fruit en kruiden pesticiden binnenkrijgt. Laat staan je kinderen. Daarbij kunnen insecten resistentie opbouwen, waardoor het dure product niet eens meer helpt. Daarom is het in alle opzichten veel beter om een natuurlijke vijand van de insect waar je last van hebt, in te zetten. Zo kan je aaltjes kopen voor de bestrijding van grondvliegjes, trips, diverse naaktslakken en keversoorten. Met deze methode houdt u de balans tussen nuttige insecten en ongedierte in balans. Beter voor planten, mens en dier!

De voordelen van aaltjes

Zo zijn er ondergronds levende larven die tot de familie van de bladsprietkever horen. Deze leven ondergronds en vreten aan wortels van planten, waardoor graslanden geel kunnen worden en planten zelfs gedeeltelijk kunnen afsterven. Hiervoor kan u aaltjes engerlingen inzetten. Je besproeit het aangetaste deel van de tuin met een mengsel van aaltjes en water. Vervolgens gaan de aaltjes zelf op zoek naar de engerlingen die zij als voedsel gebruiken. Zolang deze keversoorten er zijn, blijven de bestrijders zich vermenigvuldigen, waardoor dit niet alleen een milieuvriendelijke oplossing is, maar er ook een langdurig effect mee bereikt kan worden. Zo kan je je tuin in topvorm houden!

Geef een reactie