bloembakken van beton
Blog

Bloembakken gevuld houden met planten, ook in de winter

In de koudere winters hoeven de bloembakken echt niet opgeborgen te worden in de schuur of op de vliering. Ook in de winter kan de boel opgefleurd worden met planten en verschillende bloembakken. Hierbij is het echter wel van belang dat er gebruik gemaakt wordt van de juiste planten in de juiste bloembakken met de juiste verzorging.

Deze planten zijn geschikt voor in de winterse temperaturen

Hierbij een aantal voorbeelden van planten die de winter zouden kunnen overleven. De Euphorbia Mirsinitus, deze zullen je in het voorjaar weer verrassen met mooie groengele bloemen. Ook Chrysanten, Festuca glauca, hyacinten en sempervivum zijn geschikt voor in de bloembakken. Gebruik maken van combinaties kan ook weer meer leven geven aan de tuin in de winter. Vooral met de kerst is het fijn om een combinatie in kleur te hebben als rood en groen. Om dit te realiseren kan je gaan voor planten zoals de groene klimop Hedera en de Erica carnea in een rode variant.

De tips bij het verzorgen van de planten

Een goede drainering is van belang gezien er, vooral in Nederland, veel regen kan vallen. Maak gebruik van bijvoorbeeld bloembakken van beton die goed stevig zijn en maak gebruik van een goede kwaliteit aan potgrond. Zoals altijd hebben de planten geregeld water nodig maar doe dit vooral niet als het vriest.

Duurzame planten vragen om duurzame bloembakken

Als je planten lang meegaan is het wel zo handig als de bloembakken ook lang meegaan. Duurzame bloembakken zijn bijvoorbeeld bloembakken van beton. Deze zijn bestendig tegen weer en wind. Zelfs zijn deze bestand tegen brand, helaas kan er niet hetzelfde gezegd worden over de planten. Gelukkig is de kans klein dat deze in vuur en vlam komen te staan wanneer het regent, sneeuwt of hagelt in de wintermaanden.

Geef een reactie