muizen bestrijding
Blog

Dit zijn de redenen waarom jij last hebt van ongedierte in de tuin

Ongedierte in je tuin hebben is een hele normale zaak. Je hoeft je niet erg veel zorgen om te maken, want er is altijd hulp en voldoende tips te vinden hoe je dit probleem kunt oplossen. Om de meest effectieve oplossing te vinden, helpt het te weten hoe het komt dat het ongedierte in jouw tuin komt. Dit zijn de redenen waarom jij last hebt van ongedierte in de tuin.

  1. Vuile grill in de tuin

BBQ-feestjes in de tuin organiseren is heel leuk. Ben jij ook een BBQ-fan? Dan heb je vast altijd speciale grillapparatuur klaar voor gebruik. Niet veel mensen houden echter van het schoonmaken van de BBQ na het feesten. Als gevolg hiervan zijn grillapparatuur een geweldige plek voor kakkerlakken en andere insecten om een woonplaats te maken. Stukjes vleesvet vallen op de metalen delen van een grill. Na enige tijd wordt het onmogelijk om ze op te ruimen en worden insecten van verre aangetrokken door de zoete geur. Vergeet ook niet dat deze situatie ook gevaarlijke muizen aantrekt. Muizen bestrijding kan alleen de professionele ongediertebestrijder voor je doen. Laat het niet zo ver komen en wees netjes met jouw tuin.

  1. Hakselhout

Hakselhout wordt in de tuin gebruikt om de bodem te voeden. Het is ook goed, trouwens. Het is relatief goedkoop, waardoor het een populaire keuze is om de bodem gezond te maken. Helaas fungeert hakselhout ook als lokmiddel voor een verscheidenheid aan ongedierte, waaronder timmermieren, houwormen, kakkerlakken en termieten. Zowel timmermieren als termieten kunnen veel schade aan jouw tuin en huis veroorzaken. Je wilt ze dus zeker niet naar binnen lokken!

  1. Vogeleten

Vogelvoeders zijn niet zo veilig. Dat wil niet zeggen dat je geen vogels in de tuin mag plaatsen. Het wel belangrijk dat je wel goed oplet waar je de vogelvoeders plaatst. Sommige mensen plaatsen ze soms dicht bij hun raam om de vogels gemakkelijk te kunnen bekijken en misschien om foto’s van te maken. Helaas creëer je ook een speelruimte voor insecten om je huis en tuin binnen te komen.

  1. Stilstaand water

Tijdens de warmere seizoenen van het jaar is het niet aan te raden om het water langer dan 2-3 dagen stil te laten staan. Talloze soorten kunnen er gaan broeden, waaronder muggen, vliegen en zelfs kakkerlakken. Laat ook geen voerbakken, emmers, kruiwagen etc. met water openstaan. Zelfs plassen in het erf, kunnen ongedierte naar de tuin sturen. Ze kunnen een belangrijke factor zijn bij het aantrekken van ongedierte.

  1. Teveel en te dicht op elkaar planten

Bekijk elke struik in jouw tuin van dichtbij. Je zult waarschijnlijk een paar beestjes vinden die zich tussen de bladeren verstoppen. Planten bieden voedsel en onderdak aan deze insecten. Als ze te dicht bij jouw huis worden geplant, zorgen ze ook voor een natuurlijke brug in jouw huis, waardoor het aantal ongedierte dat je binnen vindt ook toeneemt. Om dit te voorkomen moet je de tuin onderhouden en de planten ver van elkaar planten. Laat ruimte voor lucht.

Geef een reactie