Blog

Openslaande garagedeuren: wat moet je erover weten?

 

Ben je aan het oriënteren op openslaande garagedeuren? Dan is dit artikel echt iets voor jou! We gaan namelijk diverse belangrijke aspecten van dit type garagedeur bespreken, zodat je voor jezelf een keuze kunt maken of openslaande garagedeuren bij je passen.

Wat kost een openslaande garagedeur?

Het is goed om te weten dat openslaande garagedeuren in vergelijking met andere soorten garagedeuren behoorlijk aan de prijs kunnen zijn. Als je een kwalitatief goede deur wilt ben je zo tussen de €4.000,- en € 5.000,- kwijt. De uiteindelijke prijs hangt onder andere af van het materiaal waarvan het deurblad is gemaakt, de vorm en het patroon.

In welke materialen zijn openslaande garagedeuren leverbaar?

Openslaande garagedeuren zijn leverbaar in hout en aluminium. Een aluminium deur is met name mooi als je een moderne woning hebt en een openslaande deur die van hout is gemaakt past weer beter bij een woning met een landelijke uitstraling. Het is goed om te beseffen dat wanneer je voor een houten deur kiest, dat je vaker onderhoud moet plegen.

Zijn openslaande garagedeur goed beveiligd tegen inbraak?

Dat verschilt per merk, maar topmerken zoals Hörmann hebben standaard zeer robuuste sloten die niet eenvoudig open te breken zijn.

Doe voor de zekerheid altijd navraag bij de leverancier of de sloten die standaard met de deur worden meegeleverd voldoende zijn om de kans op een inbraak te verkleinen of dat je beter extra sloten kunt laten monteren.

Zijn openslaande garagedeuren geïsoleerd?

Aluminium openslaande deuren zijn goed geïsoleerd. Houten openslaande deuren niet altijd. Net zoals bij de sloten is het dus van belang dat je altijd even navraag doet naar de isolatie van de deur.

Wat zijn alternatieven voor openslaande garagedeuren?

Openslaande garagedeuren zijn met name een goede keus als je de garage niet als parkeerplaats gebruikt. Je kunt de deuren namelijk niet elektrisch bedienen.

Een goed alternatief voor openslaande deuren zijn zijdelingse sectionaaldeuren. Dit type deur hoeft namelijk ook slechts voor een deel geopend te worden om de garage in en uit te kunnen gaan, maar is in de aanschaf goedkoper dan een openslaande deur.

Meer weten over openslaande deuren: garagedeurspecialist.nl/openslaande-garagedeuren/

 

Geef een reactie