tuin
Blog

Tuinmeubeltrends van 2018

De zomer staat weer voor de deur, dat betekent dat het weer tijd is om in de tuin te gaan genieten van het mooie weer. Ben jij toe aan een compleet nieuwe inrichting voor jouw tuin of wil jij voor deze zomer een paar nieuwe tuinmeubels? Bekijk dan hier alle trends voor 2018 op het gebied van tuinmeubelen.

Ronde vormen

De eerste trend die je dit jaar veel ziet op het gebied van tuinmeubelen is het gebruik van ronde vormen. Dit jaar zie je verschillende ronde tuinstoelen en tuintafels in allemaal verschillende kleuren, maten en soorten. Schaf bijvoorbeeld voor dit jaar een ronde tuintafel aan, zodat je met het hele gezin veel beter in contact met elkaar bent. Daarnaast is een ronde tafel veel handiger als jullie met z’n allen buiten gaan eten, omdat iedereen er veel beter bij kan met deze vorm. Doordat de rest van jouw tuin waarschijnlijk uit strakke lijnen en vormen bestaat zullen de ronde meubels extra opvallen en er uitspringen. Kijk voor alle ronde tuinmeubelen eens op een woonwebsite.

Kleuren

In 2018 zijn de natuurlijke kleurtinten zoals bruin, antraciet en taupe, nog altijd erg populair. Daarnaast zijn er dit jaar nieuwe trendkleuren te zien zoals donkere tinten als donkerrood, okergeel en donkergroen. Wat we dit jaar bovendien veel zien zijn zachte pastelkleuren zoals paars, mintgroen en zachtroze. Deze kleuren zorgen voor een heerlijk rustgevend gevoel in jouw tuin. Deze kleuren kun je bovendien ook mooi terug laten komen in jouw lekker woonhuis.

Vlechtwerk

Wat we dit jaar ook veel terug zien komen in tuinmeubels is het gebruik van vlechtwerk. Tuinmeubelen van vlechtwerk zorgen voor een authentieke en huiselijke uitstraling. Op deze manier oogt jouw tuin meteen een stuk rustiger. De vlechtwerk materialen zijn goed weerbestendig en kunnen zowel in de nacht als overdag buiten blijven staan. Door verschillende meubelen van vlechtwerk te combineren creëer je meteen een speels effect in jouw tuin.

Je kunt er natuurlijk ook altijd voor kiezen om verschillende trends uit 2018 met elkaar te combineren in jouw tuin. Kies bijvoorbeeld voor een mooie ronde tuintafel met verschillende stoelen in pastelkleuren. Of ga voor een loungeset gemaakt van vlechtwerk en combineer dit met de vorige twee trends