loungeset tuin
Blog

Leef deze zomer in je tuin met een mooie design loungeset

Als het lekker weer is, zit je het liefst de hele dag buiten. Wel heb je een ruime en comfortabele loungeset nodig als je de hele dag lekker buiten wil zitten. Er zijn vele verschillende loungesets. In dit artikel lees je hier meer over. Ook lees je waarom een bijzonder teak loungebank voor buiten altijd een goede investering is.

Verschillende soorten loungesets

Als je een loungeset aan wil schaffen, bepaal je eerst wat voor soort set je wil kopen. Je kunt een kleine set kopen met alleen een bank en een tafeltje, maar je kunt ook een complete set aanschaffen met een bank, meerdere stoelen en een ruime salontafel. Ook is het goed om te kijken naar de vorm van jouw loungeset. Je kunt bijvoorbeeld een hoek loungeset kopen, maar ook een set die je van de muur af moet plaatsen. Kijk naar de indeling van je tuin en bepaal waar je loungeset moet komen. Heb je de plek van de set bepaald, dan is het gemakkelijker om de juiste vorm te kiezen. Heb je eenmaal bepaald hoe groot of klein jouw loungeset moet worden en hoe de set precies in je tuin moet komen te staan, dan kies je een materiaalsoort. Je kunt een set van steigerhout aanschaffen, maar ook van kunststof of teakhout.

De meeste mensen kiezen ervoor een hoek loungeset van teakhout aan te schaffen. Dit is niet voor niets, want deze materiaalsoort heeft enkele belangrijke pluspunten. In onderstaande alinea lees je hier meer over.

Design hoek loungesets van teakhout

Design hoek loungesets van teakhout zien er niet alleen mooi uit, maar gaan bovendien jaren mee. Dit komt omdat het materiaal teakhout erg sterk is. Ook kun je jouw loungeset van teakhout het gehele jaar door buiten laten staan. Teakhout gaat namelijk niet rotten, zelfs niet als het hout meerdere keren erg nat wordt door een winterse (sneeuw)bui.

Daarnaast kan teakhout goed tegen schoonmaakmiddelen. Wil je jouw loungeset een grote beurt geven, voor de zomer start? Dan kun je hier diverse schoonmaakmiddelen bij gebruiken. Dit maakt het reinigen van je loungeset een stuk gemakkelijker.

Tot slot is teakhout redelijk onderhoudsarm. Ook als je het materiaal nauwelijks onderhoudt, gaat het jaren mee. Dit is wel zo prettig, want je wil jouw loungeset natuurlijk het liefst jaren gebruiken. En omdat de materiaalsoort onderhoudsarm is, hoef je niet eens veel te schrobben en te poetsen om de levensduur van jouw loungeset zo veel mogelijk te verlengen.