Blog

Tuin onderhouden

De tuin, zeker in de zomer misschien wel het mooiste gedeelte van je huis, mits het goed onderhouden is. Maar als je nou geen groene vingers hebt, is het toch vrij lastig om je tuin te onderhouden. Zeker als dit ook nog eens een vrij grote tuin is. Maar niet getreurd, in dit blog laat ik je lezen hoe jij ervoor gaat zorgen dat jouw tuin het hele jaar door straalt. 

Bodem

De bodem is waar alles begint voor planten en bomen. Hierin moeten zich de wortels nestelen en groeien. Willen ze groeien hebben ze echter niet alleen water nodig, maar ook een goede voeding in de bodem. In de natuur zijn de afgestorven planten en bladeren de ingrediënten voor een goede voeding in de bodem, in jouw tuin is echter niet de bedoeling dat dit de voeding is. Je wilt namelijk alleen maar stralende planten en geen dode planten in je tuin. Daarom moet je zelf wat voeding voor de bodem erbij voegen. Dit hoeft niet veel te zijn, maar elk jaar een beetje. Je zult vanzelf aan je tuin zien dat je planten ervan gaan stralen.

Verwijder wekelijks het onkruid

Als je wekelijks het onkruid bij al je planten weghaalt, zorg je ervoor dat de wortels van de planten niet in de knoop raken met het onkruid. Hierdoor kunnen de wortels zich vrijuit bewegen en kunnen zij volop bloeien. Als je het vervolgens allemaal ook nog een beetje bij snoeit kunnen planten in de zomer soms zelfs 2 keer in de bloei staan. 

Meubilair

Ook het meubilair geeft een uitstraling aan jouw tuin. Als het meubilair er niet verzorgd uitziet, gaat je tuin er automatisch niet leuk uitzien. Zorg er dus voor dat je het tuinmeubilair in het voorjaar reinigt, zodat het er weer helemaal fris en fruitig uitziet en het net lijkt of je het nieuw hebt gekocht. In het najaar kan je het meubilair vervolgens opbergen of er een hoes overheen doen waardoor het er goed uit blijft zien.

Maak gebruik van een hovenier

De meest simpele manier, maar laat je tuinonderhoud in Amstelveen over aan een hovenier. Een hoveniers in Amstelveen zorgt ervoor dat jouw tuin altijd professioneel onderhouden is en je tuin er goed uit blijft zien. Daarnaast zorg je er hiervoor ook voor dat je zelf die tijd die je anders aan je tuin had moeten besteden, kan gebruiken om heerlijk in de tuin te zitten. 

Geef een reactie