Blog

Spinnen bestrijden 

Spinnen, een van de meest afschuwelijke wezens om in je tuin of huis te hebben. Naast dat ze ontzettend griezelig zijn, kunnen ze ook nog is voor overlast zorgen door overal op te duiken. In een gemiddeld huishouden zitten al zo’n 1500 spinnen, hierbij is de tuin nog niet eens meegerekend. Wie heeft het nog nooit meegemaakt, dat je bij de poort opeens vol in een spinnenweb loopt en het een halfuur later nog steeds voelt alsof het spinnenweb op je gezicht zit. Gelukkig kan je spinnen bestrijden. In dit blog worden een aantal tips gegeven hoe jij van je spinnen af kan komen. 

Hou rustige plekjes goed schoon

Wil een spin zich settelen, heeft het rust nodig. Nu is er uiteraard geen rust op plekken waar jij vaak komt, maar wel op plekken in je huis waar je niet vaak komt. Denk hierbij aan de kiertjes, hoekjes, kasten en kelders. Wil je zorgen dat je minder spinnen in huis krijgt, moet je deze plekjes goed schoon maken en schoon houden. Ga er wekelijks met een stofdoekje langs om er zeker van te zijn dat ze zich niet op deze plekjes kunnen settelen. 

Verwijder je spinnen

Hoe naar het ook is, soms zit er toch een spin in je huis. Nu kan je deze spin een vreselijke dood geven, maar je kan hem ook op een diervriendelijke manier buiten de deur zetten. Pak een stukje papier en laat de spin op het papier lopen. Vervolgens hoef je het papiertje met de spin alleen mee naar buiten te nemen en dan kan je de spin vrijlaten. Dan heb jij geen last meer van de spin en de spin niet meer van jou. Een andere manier kan uiteraard het nemen van een kat zijn. Het enige probleem hiermee is dat je dan heel wat dode spinnen in je huis kunt aantreffen. 

Er zijn te veel spinnen, wat nu?

Mocht je nou de pech hebben dat er echt spinnennesten zijn ontstaan in of bij je huis, dan werkt het simpel naar buiten zetten niet meer. In dit geval is het handig om een professioneel spin bestrijdingsbedrijf in te schakelen. Zij kunnen op een professionele manier de spinnen verdelgen en de spinnennesten verwijderen. Hierdoor kan jij weer met een gerust hart verder gaan op de orde van de dag. Je wilt namelijk niet door je huis of tuin lopen om vervolgens alleen maar spinnen tegen te komen. 

Geef een reactie