jouw tuin inspiratie
Blog

Een gietvloer in de tuin, is dat mogelijk?

Ben je opzoek naar nieuwe betegeling in je tuin? Gietvloeren zijn momenteel razend populair. Misschien heb je in huis al een gietvloer laten plaatsen en vraag je je af of het ook in je tuin mogelijk is. Een gietvloer kan je ook buiten plaatsen, maar er zijn wel een aantal aspecten waar je rekening moet houden. Lees verder en ontdek wat die aspecten zijn.

Wil je direct professioneel advies over jouw nieuwe vloer? Neem dan eens contact op met Van Hollandse Bodem gietvloeren

  1. Let op goede weersomstandigheden

Als je een gietvloer laat aanleggen, gebeurt dat in meerdere lagen. De drie tot vijf lagen die je aanbrengt, moeten elk apart van elkaar drogen. Om die reden kan het aanleggen van een gietvloer in je tuin drie tot vijf dagen in beslag nemen. Tijdens die dagen is het van belang dat het niet regent, de luchtvochtigheid niet te hoog is en dat het niet te koud is. Zo kan iedere laag het beste drogen. Natuurlijk kan je ervoor kiezen om je tuin wind- en regendicht te maken, maar dan zullen de kosten voor het plaatsen van je gietvloer aanzienlijk oplopen.

  1. Zorg voor een goede ondergrond

De ondergrond van je tuin moet voldoen aan verschillende eisen, als je hier een gietvloer op wil plaatsen. Zo moet de ondergrond stabiel zijn en er mag ook niet teveel vocht in zitten. Als je ondergrond te vochtig is, trekt het vocht in je gietvloer waardoor je uiteindelijk bubbels in je vloer gaat krijgen. Is je ondergrond te vochtig? Zorg dan dat je eerst een vochtwerende ondervloer laat plaatsen.

  1. Kies de juiste materialen

Heb je momenteel binnen in huis ook een gietvloer en wil je dezelfde gietvloer laten doortrekken naar buiten? Het doortrekken van je gietvloer geeft een strak effect. Maar denk er aan dat je gietvloer buiten zwaarder wordt belast dan binnen. Zo zal je vloer te maken krijgen met temperatuurwisselingen, UV-straling, vorst en slecht weer. Het is van belang dat je voor een juiste afwerking kiest, zodat je gietvloer lang mooi blijf en dat je er lang plezier van hebt. Daarnaast kan de gietvloer buiten een stuk gladder worden dan binnen, waardoor het beter is om voor een stroever materiaal te kiezen. Overleg met een specialist om de mogelijkheden voor je buitenvloer te overleggen.

Op zoek naar meer ideeën voor in de tuin? Houd dan jouwtuininspiratie.nl goed in de gaten!

Geef een reactie