tuin beveiliging
Blog

Je huis beveiligen zonder beveiligingssysteem

De beste manier om je huis te beveiligen is een huisbeveiligingssysteem, het enige probleem is dat ze van een paar honderd tot een paar duizend euro’s kan kosten voor alle opties die aangeboden worden. Het grappige aan inbraken is dat ze over alle jaren niks veranderd zijn. Criminelen gebruiken nog steeds dezelfde methodes om in te breken in je huis die ze altijd gebruikt hebben. Statistieken vertellen ons dat 63% van de inbraken zijn met geforceerde toegang, wat betekent dat als je focust op het beschermen van je huis tegen geforceerde toegang, de kans dat er bij jou ingebroken wordt dramatisch dalen.

Mensen die hun kost verdienen door in te breken, hebben drie belangrijke vijanden, tijd, licht en geluid. Als je een huisbeveiligingssyteem koopt, creëer je grotere vijanden voor inbrekers. Als je systeem gemonitord wordt, weet de inbreker dat zijn tijd om in je huis in te breken erg kort is, omdat de politie opgeroepen wordt en onderweg is. Het geluid dat het alarm maakt is genoeg om zelf te vluchten uit je huis.

Geloof het of niet maar de meeste inbraken gebeuren overdag, dus de lichtfactor betekent niet wat je denkt. Licht betekent eigenlijk blootstelling. Als je crimineel gezien wordt door de buren of mensen die voorbijlopen, is de kans groot dat hij een ander doelwit gaat kiezen.

Wat je moet doen is elk van de vijanden van de inbreker aanpakken:

Koop veiligheidssloten voor alle ingangen van je huis. Een goed veiligheidsslot zal een inbreker zeker vertragen, samen met veel geluid maken omdat hij de deur probeert te forceren.

Vervang de deuren die ramen hebben aan de achterkant van je huis. Dit is waarschijnlijk de gemakkelijkste manier in je huis. Het enige wat een inbreker moet doen is een klein beetje glas wegsnijden en de deur openen.

Laat nooit een ladder achter in je tuin. Criminelen weten dat de ramen op de tweede verdieping bijna nooit gesloten zijn.

Trim de hagen die de ramen op de eerste verdieping bedekken. Als een inbreker gezien kan worden door de buren terwijl hij door het raam klimt, zal hij twee keer nadenken.

Koop sensorlichten voor de zone buien het huis die volledig donker is.

Doe je deuren altijd op slot, zeker als je thuis bent. Inbrekers checken altijd om te kijken of een deur op slot is voor ze binnengaan. Het laatste wat je wil is een ongenodigde gast in je huis omdat je de deur niet op slot deed.

Lock Secure Den Haag – https://www.locksecure.nl/slotenmaker-den-haag

Geef een reactie