Blog

Ook zo gek op fietsen in de natuur? Wat dacht je dan van Texel!

Eén van de meest bezochte Waddeneilanden is Texel. Want voor velen is fietsen op Texel de favoriete vakantieactiviteit. Vooral onder Duitsers is Texel enorm populair. En dat snappen wij heel goed! Texel kent een rijke historie en ontzettend veel natuurschoon. Knusse dorpjes, uitgebreide zandstranden, een rijk uitgaansleven: Texel heeft het!

Wind door je haren en heerlijk genieten van je omgeving. Texel beschikt over maar liefst 140 kilometer aan fietspaden en brengen je langs de gezelligste dorpen, langs duinen, bossen en strand. Of je nu alleen, of met de hele familie op pad gaat, op de fiets geniet je het meeste!

Fiets meenemen of huren?
Natuurlijk kan je je eigen fiets meenemen naar Texel. De veerboot beschikt over voldoende stallingsruimte om je fiets veilig te stallen gedurende de overtocht. Om de kosten hoef je het niet te laten, een bootkaartje voor je fiets kost slechts €5. Ben je van nature niet geduldig aangelegd? Dan heb je helemaal geluk: fietsers mogen namelijk bij aankomst in de haven als eerste van boord. Onnodig wachten is er dus niet bij!

Fietsen vanuit De Koog

Niet iedereen beschikt over de mogelijkheid om zijn of haar eigen fietsen mee te nemen. En misschien heb je de mogelijkheid wel, maar heb je gewoon geen zin om te slepen met je fietsen.  Gelukkig kan je dan altijd een fiets huren, zodat je zonder gedoe het eiland kunt verkennen.

Verblijf je gedurende je verblijf op Texel in De Koog? Een fiets huren in De Koog is dan de gemakkelijkste oplossing, vooral door de gunstige ligging op het eiland. Voor wie een dagje in De Koog verblijft is parkeren van de auto mogelijk op loopafstand van Fietsverhuur De Koog en tegen een bijzonder scherp tarief.

Wie voor gemak gaat huurt een elektrische fiets. Op Texel waait het altijd, dus een duwtje in de rug bij tegenwind is altijd fijn! Bij een elektrische fiets wordt altijd een adapter meegeleverd, zodat je ’s avonds je accu weer kunt opladen. Blijf je langer dan 3 dagen in De Koog? Dan worden je fietsen gratis bij je accommodatie bezorgd. Zo heb je nergens omkijken naar en kan je onbezorgd rondfietsen!

 

Geef een reactie