houten schommel
Blog

Waar rekening mee houden bij een houten schommel kopen?

Wil jij graag een houten schommel in je tuin integreren? Dat kan. De schommel is sinds jaar en dag wellicht één van de populairste speeltuigen op de markt voor kinderen. Op het ogenblik dat je ook zelf gaat investeren in een schommel spreekt het voor zich dat deze aan bepaalde eisen zal moeten voldoen. Zo moet de schommel natuurlijk kwalitatief zijn, moet ze comfortabel en veilig zijn in gebruik en dient ze er bij voorkeur ook nog eens goed uit te zien. Een houten schommel lijkt al deze eisen perfect in te lossen. Dit gezegd zijnde spreekt het uiteraard wel voor zich dat er alsnog enkele zaken zijn waar je graag rekening mee zal willen houden. Wij hebben deze aandachtspunten alvast even voor jou op een rijtje gezet.

             Kies je voor een enkele of een dubbele schommel?

Een houten schommel is verkrijgbaar in tal van verschillende uitvoeringen. Zo zijn er bijvoorbeeld houten schommels te koop die worden gecombineerd met andere speeltuigen. Een populaire combinatie is bijvoorbeeld de schommel met glijbaan. Dit is echter niet alles. Daarnaast is het namelijk ook belangrijk om er rekening mee te houden dat er een onderscheid wordt gemaakt tussen enerzijds een enkele en anderzijds een dubbele schommel. Deze laatste is vooral interessant voor gezinnen met meerdere kinderen. Ook wanneer er regelmatig een vriendje of vriendinnetje komt spelen kan een dubbele schommel uiteraard meer dan de moeite waard zijn om te overwegen.

             Ga je de schommel schilderen of niet?

Een houten schommel is in principe de enige die je nagenoeg volledig op vlak van uitstraling kan aanpassen aan je eigen wensen. Concreet betekent dit dat je gewoon de authentieke uitstraling van de schommel kan behouden, maar daarnaast is het ook mogelijk om ze in een kleur naar wens te stoppen. Heb jij bijvoorbeeld altijd gedroomd van een blauwe of een roze schommel? Dan behoort dat zomaar tot de mogelijkheden. Je dient de schommel doorgaans wel zelf van een likje verf te voorzien. Dat is echter uiteraard niet onoverkomelijk.

             Kies je voor een nieuwe of een tweedehandse schommel?

De gemiddelde houten schommel prijs ligt helemaal niet zo hoog als veel mensen vermoeden. Dit zorgt er voor dat je er eigenlijk perfect voor kan kiezen om een schommel van hout nieuw te kopen. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat er op tweedehandse websites vaak schommels te koop worden aangeboden. Dit bijvoorbeeld omdat de kinderen de schommel zijn ontgroeid waardoor hij de tuin mag verlaten. Let wel, bij het aanschaffen van een tweedehandse houten schommel komt veel meer kijken dan je zou vermoeden. Wellicht moet je bijvoorbeeld helpen om de houten schommel te verwijderen en ook het transport is niet iets dat zomaar in één, twee, drie kan gebeuren. Denk dus goed na voordat je een schommel aan gaat schaffen via één van de verschillende tweedehandse websites die er op het internet zijn terug te vinden.

             Hoeveel ruimte is er beschikbaar?

Bij de plaatsing van een houten schommel, zeker wanneer het gaat om een dubbel exemplaar dient altijd rekening te worden gehouden met de beschikbare ruimte in de tuin. Een schommel van hout neemt dan ook heel wat meer ruimte in beslag dan je mogelijks in eerste instantie zou denken. Zorg er bovendien ook voor dat er rondom de schommel geen obstakels zijn terug te vinden. Hier zou je kind zich namelijk aan kunnen verwonden. Hou je met de aandachtspunten uit dit artikel rekening? Dan zal je kunnen vaststellen dat je kind echt optimaal zal kunnen genieten van de schommel die je voor hem of haar hebt aangekocht.

Geef een reactie