houten schuur
Blog

Robuuste houten schuur als toevoeging van je tuin?

Bent je toe aan een nieuwe schuur en zit je met he handen in het haar welke schuur of garage je moet kiezen? Er zijn mega veel opties en alle opties lijken wel iets te hebben waardoor je ervoor zou kunnen kiezen. Heb je ook een mooie houten schuur in gedachten genomen?

Wat is de ideale schuur voor jou?

Als eerste moet je jezelf afvragen waarvoor je de schuur wilt gaan gebruiken. Dit is uiteraard zeer belangrijk voor de keuze van het type schuur. Een houten schuur geeft een landelijke look en is in vele verschillende maten en vormen te verkrijgen. Een bakstenen schuur daarentegen zal misschien beter passen wanneer je in een woonwijk woont. Ga je de schuur enkel gebruiken als opslag van fietsen en de grasmaaier, of wil je er ook de auto in kwijt of misschien wel een kleine buitenkeuken? Al deze punten moeten worden meegenomen in de overweging welke schuur je in je achtertuin wilt hebben.

Waar moet je allemaal rekening mee houden?

Er zijn een aantal punten die je in je achterhoofd moet houden bij het aanschaffen van een nieuwe schuur of garage. Eén van die punten is de regelgeving van de gemeente waarin je woont. Er zal hoogstwaarschijnlijk een bouwvergunning moeten worden aangeschaft voordat de schuur daadwerkelijk geplaatst mag worden. Een houten schuur neemt bijvoorbeeld veel ruimte in, waar de gemeente wel van op de hoogte moet zijn. Vervolgens moet je nadenken over de benodigde ruimte, je budget en wellicht materiaalkeuze.

Schuur-ideeën

Er zijn vele verschillende schuren en garages. Zo heb je een moderne schuur waarbij de deuren elektrisch open kunnen, maar ook traditionele en nostalgische schuren in de vorm van een houten schuur. Van deze schuur-ideeën was je misschien al op de hoogte, maar een ander idee wat misschien erg handig is, is kasten plaatsen in de nieuwe schuur. Om de nieuwe schuur zo overzichtelijk mogelijk te houden kan je er kasten inzetten. Met de achterliggende gedachte dat je met een schone lei kan beginnen.

Geef een reactie