Blog

Zo kies je de juiste garagedeur

De zomerperiode is niet alleen een tijd waarin veel mensen op vakantie gaan. Ook kiezen veel mensen ervoor om hun huis op te knappen. Een van de onderdelen die daarbij aan bod kan komen, is het vervangen van de garagedeur. Echter, zeker als je een wat oudere woning hebt is de kans groot dat het model garagedeur dat je nu hebt niet meer leverbaar is. Maar welke garagedeur moet je dan kiezen? Lees verder en je weet het. In dit artikel bespreken namelijk een aantal populaire deuren voor garages en informeren we je over de voordelen per deursoort.

Garage roldeuren

Veel mensen zijn in de veronderstelling dat garage roldeuren alleen voor opslagboxen geschikt zijn. Echter, er zijn ook varianten verkrijgbaar die uitstekend als garagedeur kunnen fungeren. Sterker nog, er zijn zelfs modellen verkrijgbaar die geïsoleerd zijn, zodat tocht en kou niet via de randen van het deurblad de garage kunnen binnenkomen. Het grote voordeel van roldeuren, is dat ze ruimtebesparend zijn. Het deurblad is namelijk opgebouwd uit smalle panelen die tijdens het openen verticaal boven de ingang van de garage in een opbergsysteem worden opgerold.

Openslaande garagedeuren

Openslaande garagedeuren zag je voorheen vooral bij vrijstaande woningen en hoewel dat nog steeds het geval is, zijn er ook modellen verkrijgbaar die bij garages van rijtjes woningen passen. Het grote voordeel van een openslaande garagedeur, is dat je de garage snel in en uit kunt gaan zonder dat je het hele deurblad hoeft te openen. 

Openslaande deuren zijn overigens ook verkrijgbaar in een variant die van hout is gemaakt (bekijk hier voorbeelden: https://www.garagedeurspecialist.nl/houten-openslaande-garagedeuren/. Het grote voordeel van houten openslaande garagedeuren, is dat ze de garage een landelijke uitstraling geven. Echter, hout vraagt om extra onderhoud, zie je dat niet zitten? Dan is het beter om voor een onderhoudsvriendelijker deur te kiezen, bijvoorbeeld een sectionaaldeur.

Sectionale garagedeuren

Sectionale garagedeuren zijn een van de populairste deuren voor garages. Dat komt omdat ze een moderne strakke uitstraling aan je garage geven, het deurblad niet naar buiten toe open kantelt wanneer je de deur opent en ze elektrisch bedienbaar zijn. Dat laatste is een groot voordeel voor als je de garage als parkeerplaats voor je auto gebruikt. Echter, wanneer je kiest voor een deur die niet elektrisch te bedienen is, dan kun je op een later moment meestal alsnog een motor laten plaatsen. Informeer hiervoor altijd bij je dealer, zodat je achteraf niet met teleurstellingen te maken krijgt. Wil je meer weten over welke soorten garagedeuren elektrisch bedienbaar kunnen worden geleverd of waar je achteraf een motor op kunt laten plaatsen? Bekijk dan dit overzicht van elektrische deuren voor garages.

Garagedeuren en veiligheid

Een belangrijk aspect bij het maken van een keuze voor een garagedeur is de veiligheid van de deur. En dan met name op het gebied van anti-inbraak maatregelen. Oude modellen garagedeuren en ook sommige goedkopere modellen die vandaag de dag te koop zijn, zijn niet altijd even goed vergrendeld. Dergelijke modellen kun je echter zelf beveiligen. Lees hier hoe.

Tip: ga de verschillende soorten deuren in het echt bekijken

Hoewel je op basis van dit artikel al een redelijk goed beeld kunt krijgen van een aantal populaire deuren voor garages, raden we je aan om altijd langs een aantal dealers te gaan om de verschillende soorten garagedeuren in het echt te zien en uit te proberen. Op die manier weet je zeker dat je qua uitstraling de juiste deur kiest, maar ook of je de bediening prettig vindt.

Geef een reactie