Blog

Tijdloze accessoires voor je tuin

De tuin is een van de ruimtes van je woning waar je even heerlijk tot rust kan komen. Het is natuurlijk logisch dat je in de zomermaanden hier meer zal zitten dan tijdens de koudere periodes. Maar dan is het wel zo prettig om tegen een mooie tuin aan te kunnen kijken. Richt daarom je tuin in met niet alleen tijdloze accessoires, maar ook met decoratie dat bestand is tegen verschillende weersinvloeden. Zo heb jij niet alleen het hele jaar door een mooie tuin, maar bespaar je ook nog eens flink op de kosten.

Hout is altijd goed

Als het aankomt op tijdloos materiaal, dan is hout toch echt een van de winnaars. Hout heeft namelijk niet alleen een warme en sfeervolle uitstraling, het past ook nog eens goed bij veel verschillende stijlen. Zo kan je houten stoelen prima combineren met een grote, robuuste tuintafel van ijzer. Of zet een houten prieel neer in je tuin, of leg vlonders. Houd er wel rekening mee dat dit materiaal wat onderhoud nodig heeft. Controleer minstens twee keer per jaar of er nog voldoende lak of olie aanwezig is als beschermende laag. Zet ook de houten meubelen na de zomer het liefst weer binnen of doe er een hoes omheen.

melkbusshop

Een beetje vintage in je tuin

Ben je een groot liefhebber van vintage? Ga dan eens op zoek naar zinken accessoires. Denk maar eens aan de zinken vuilnisemmers van vroeger. Deze worden online aangeboden door particulieren, maar bestellen via een webshop (zoals Melkbusshop) is veel makkelijker. Zo kan je direct de mooie decoratie voor je tuin bestellen zonder eerst steeds tegen anderen op te hoeven bieden. Naast de zinken vuilnisemmers vind je onder andere ook melkbussen. Door het stevige zink roesten deze accessoires niet. Je kunt ze dus gerust door het hele jaar heen buiten laten staan.

melkbusshop

Sfeervolle verlichting

Om nog even terug te komen op de zinken accessoires. Het is wel zo prettig om tijdens de lange zomeravonden wanneer het donker en wat koeler wordt toch een warme lichtbron te hebben. In dit geval is een tuinhaard de ideale oplossing. Deze kan dus ook wel tegen een stootje. Sommige modellen zijn ook te gebruiken als barbecue. Dat is nog eens extra leuk voor in de zomer. En mocht je ergens in het najaar toch buiten willen zitten of een feestje willen geven, dan houd je iedereen alsnog lekker warm door de tuinhaard aan te steken.

Geef een reactie