Blog

De perfecte tuinmeubelen voor deze zomer

Tuinmeubelen maken jouw tuin. Een tuin zonder goede tuinmeubelen, is een tuin waar je niet zo snel lekker kunt genieten. We zijn inmiddels alweer 6 maanden onderweg in 2019, wat betekent dat de zomer vrijwel voor de deur staat. De afgelopen tijd hebben we al periodes kunnen genieten van heel erg lekker weer. Tijdens die mooie periodes wil je liever niet binnen zitten, maar lekker in de tuin. Om goed te kunnen genieten van het mooie weer in de tuin moet je wel de juiste meubelen hebben.  Natuurlijk, smaken verschillen, maar wij zijn van mening dat je onderstaande meubelen zeker niet moet missen om te kunnen genieten in jouw eigen tuin.

Lounge meubels

De naam verraad het al. Loungemeubels zijn banken of tuinstoelen die zijn gemaakt om te ‘loungen’. Lounge heeft meerdere betekenissen, maar als tuinmeubel betekent het vooral rusten of luieren. Op een loungebank bijvoorbeeld kan je enorm goed luieren, waarbij het niet uitgesloten is dat per ongeluk je ogen dichtvallen.

Schaduwdoeken

Zoals we afgelopen zomer hebben ervaren kan het in de zomer enorm warm worden. Dat heb je niet altijd zin om de hele tijd in de brandende zon te zitten of liggen. Naast dat het ook niet gezond is, wil je af en toe graag in de schaduw zitten. Dit kan je ook gewoon op je lounge stoelen of banken doen, mits je natuurlijk iets hebt om je te bedekken. Een goede oplossing hiervoor is een schaduwdoek. Dit is een grote doek die je eenvoudig kunt ophangen aan vaste elementen in de tuin om zo schaduw te creëren. Het grote voordeel van een schaduwdoek is dat je geen last hebt van palen, zoals dat wel het geval is met een parasol.

Gashaarden

De gehele zomerperiode heb je niet altijd vrij. De meeste dagen moet je gewoon overdag aan het werk, wat betekent dat je niet kan genieten van het weer overdag. ‘s Avonds wanneer je thuis bent probeer je nog net de laatste zonnestralen mee te pakken voordat de zon ondergaat. Vaak is de temperatuur nog erg aangenaam, maar als de temperatuur een beetje gaat zakken kan het ook zo ineens fris zijn. Om toch lekker buiten te kunnen zitten kan je gebruik maken van gashaarden. Een gashaard is een kachel die werkt op gas. Je hebt dus geen stukken hout nodig om het vuurtje te laten branden en ook heb je geen last van vervelende rook. Met een gashaard kan je dus gezellig buiten blijven genieten.

Geef een reactie