Merelinwonderland.nl
Blog

De inrichting van je terrasoverkapping

De komende dagen zal de zomer in Nederland afzwakken en gaat de temperatuur omlaag. We mogen toch wel spreken van een heerlijke zomer met regelmatig temperaturen boven de 30 graden. Helaas gaan we zo langzamerhand weer naar binnen, maar nog niet helemaal. Met een terrasoverkapping kan je nog heel lang genieten van je tuin in een droge en warme ruimte.

Heerlijk loungen onder de overkapping

Een terrasoverkapping is de ideale manier om het gevoel van buiten te combineren met de warmte van binnen. Het vele glas zorgt voor een heldere lichtinval waardoor je het gevoel hebt dat je buiten bent. Met de warmte van binnen hoef je niet bang te zijn om het koud te krijgen en kan je tot in de late uurtjes nog lekker genieten van je uitzicht. Een ander groot voordeel is dat je overdekt zit en dus ook tijdens hevige regenbuien lekker kunt ontspannen. Laat je niet gek maken door de komende herfst, geniet van een terrasoverkapping!

Hoe richt je een terrasoverkapping in?

Een overkapping aan je huis geeft je het genot van buiten, maar dan binnen. Soms is het lastig om te bepalen hoe je een overkapping moet inrichten omdat dit zo’n lichte ruimte is. Wij adviseren juist om je overkapping zo sfeervol mogelijk in te richten. Zo kan je genieten van een warm licht na zonsondergang met een prachtige oosterse lamp. Een dergelijke oosterse lamp bestellen? Dat doe je natuurlijk bij Merelinwonderland.nl. Met dergelijke verlichting kan je genieten van een sfeervolle uitstraling en warm gevoel wanneer het buiten al even donker is.

Een prachtig gazon heel het jaar door

Vanuit de terrasoverkapping kan je ook in de wintermaanden genieten van de tuin en het aanzicht. Het gazon heeft meestal wel te lijden onder de erbarmelijke omstandigheden die onze herfst- en wintermaanden het land teisteren. Gelukkig is de kwaliteit van kunstgras de laatste jaren enorm verbeterd en kan je genieten van een perfect gazon in de tuin. Met kunstgras is onderhoud niet nodig en oogt je tuin altijd lekker groen (behalve bij sneeuw). Wil je ook kunstgras laten aanleggen? Kijk dan eens bij Van de Ven Kunstgras voor meer informatie.

Genieten van warmte met een haardkachel

Een terrasoverkapping kan nogal fris zijn in de wintermaanden. Om er toch van te kunnen blijven genieten is een kachel of haard aan te raden. Er zijn tegenwoordig talloze haardkachels die veilig zijn voor de overkapping en warmte uitstralen. Met deze warmte creëer je niet alleen gezelligheid, maar ook kan je langer genieten van de ruimte die je in het huis gecreëerd hebt. Altijd genieten dus!

Geef een reactie