Blog

Welk kachelmateriaal moet je kopen voor je haard?

Probeer je te ontdekken wat voor kachelmateriaal je nodig hebt om op je kachel of een ander haard toestel te installeren? Het kan een tijdrovend en moeilijke taak zijn. Om deze taak voor jou te vereenvoudigen, staan hieronder beschrijvingen van de verschillende functies van de meest voorkomende soorten kachelmaterialen.

Schoorsteenpijp

Een schoorsteenpijp is ontworpen om ultra hoge temperaturen te weerstaan. Het loopt door een schoorsteen en leidt de bijtende gassen buiten het gebouw. Een schoorsteen kan meerdere of helemaal geen schoorsteenpijpen hebben. De schoorsteenpijp steekt 2 meter uit de bovenkant van de schoorsteen voor ventilatie. Het is aangesloten aan een kachelpijp. Je kan eenvoudig en snel online een schoorsteenpijp bestellen.

vogel

Vuurvaste materialen

Vuurvaste materialen zijn keramische materialen die ontworpen zijn om de zeer hoge temperaturen te weerstaan. Vuurvaste materialen worden gebruikt om warmte te behouden en verwerkingsapparatuur te beschermen tegen intense temperaturen.

vuur

Kachelpijp

Sommige kachelpijpen zijn een rechte verticale pijp, andere kunnen een elleboog vorm hebben. Een kachelpijp is ontworpen om de lucht vanuit de kachel of open haard naar een externe schoorsteenuitgang te verplaatsen. Een kachelpijp dringt nooit door een muur of plafond heen. Aangezien een kachel geen hitte aankan, wordt deze aangesloten op de schoorsteenpijp. Een kachelpijp bestellen kan online simpel en in één klik gebeuren.

Geef een reactie