Blog

Hoe houd je je huis gezond?

Als huiseigenaar is er zoveel om bovenop te blijven om jouw huis in goede staat te houden en om jezelf en je gezin veilig en comfortabel te houden. Hoewel het gemakkelijk is om bij te blijven met de algemene taken en de taken die je kan zien, zoals vuile was en stofzuigen. Wat moet je dan doen met de delen van het huis die aandacht nodig hebben, maar die je niet kan zien? Zo is het altijd een goed idee om je huis schoon te maken, maar hoe kan je jouw huis dan precies de aandacht geven die ze verdient?

Asbest verwijderen

Asbest is een natuurlijk voorkomend silicaatmineraal dat bestaat uit kleine vezels. Bij verstoring kan het een stof met asbestvezels produceren. Het inademen van deze vezels in de longen kan op zijn beurt weer een reeks gezondheidsproblemen veroorzaken, het is daarom van vitaal belang om asbest te verwijderen. Je kan asbest zelf verwijderen, maar als je er niet zeker van bent dat je zelf veilig asbest kunt verwijderen, neem dan contact op met een erkende asbestverwijderaar. Asbest verwijderen kan met professionele hulp.

dak 

Luchtkanalen schoonmaken

Luchtkanalen zijn de bloedsomloop van jouw huis die de verdeling van warme en koude lucht over de verschillende ruimtes van je huis mogelijk maakt. Het schoonmaken van vuile luchtkanalen is om een aantal redenen belangrijk. Vuile luchtkanalen kunnen enigszins energie verspillen en leiden tot een hogere energierekening. Een andere belangrijke reden om je luchtkanalen schoon te houden is dat vuile luchtkanalen gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken.

Overtollig luchtvochtigheid verminderen 

Een hogere luchtvochtigheid verlaagt je energie-efficiëntie. Het maakt de lucht in je huis warmer. Het voordeel van het zorgvuldig lucht ontvochtigen van je huis is dat het niet alleen schade voorkomt, het helpt ook om de groei van gevaren te elimineren die zich op moeilijk bereikbare plaatsen kunnen bevinden en onopgemerkt blijven. Het kan tijd kosten om een groot vochtprobleem op te lossen, dus een oplossing is om te investeren in een ontvochtiger: een elektrisch apparaat dat vocht uit de lucht haalt. 

Geef een reactie