Vergrendeling-garage
Blog

Waar moet een garagedeur aan voldoen?

Wanneer je een nieuwe garagedeur voor je garage gaat aanschaffen, komt bij veel mensen de vraag naar boven waaraan een garagedeur vandaag de dag moet voldoen. Het eerlijke antwoord is dat dat voor iedereen weer anders is. Om te bepalen waar een garagedeur voor jou aan moet voldoen, hebben we een aantal belangrijke aspecten voor je opgesomd om over na te denken, zodat je straks de juiste deur koopt.

Het deurblad

Het grootste gedeelte van de garagedeur bestaat uit het deurblad. Belangrijke aspecten om in overweging te nemen zijn onder andere het onderhoud en de uitstraling van het blad. Voor wat betreft het onderhoud geldt dat een deurblad van hout vaker onderhouden moet worden dan wanneer er ander materiaal is gebruikt. Ben je dus geen liefhebber van het uitvoeren van klusjes of wil je daar zo min mogelijk geld aan uitgeven? Dan is het beter om niet voor een houten garagedeur te kiezen.

Echter, het kan een ander verhaal worden als je een woning hebt waarin veel hout is verwerkt. Juist dan kan een garagedeur van hout de uitstraling van je woning enorm verrijken. Kijk dus niet alleen naar het onderhoudsaspect van het deurblad, maar ook naar de uitstraling.

Isolatie

Tegenwoordig zijn de meeste garagedeuren geïsoleerd, maar er zijn nog altijd een aantal modellen leverbaar die ongeïsoleerd zijn. Daarom is het van belang om jezelf de vraag te stellen of isolatie noodzakelijk is. In principe is een geïsoleerde garagedeur alleen handig als je veel tijd in de garage doorbrengt of als je er spullen in op slaat die gevoelig zijn voor tocht en kou.

De openingstechniek

De manier waarop de deur opent is niet alleen belangrijk, om te zorgen dat het deurblad nergens tegenaan bots. Het heeft namelijk ook invloed op het dagelijkse gemak dat je ervaart bij de bediening van de deur. Stel dat je dagelijks werkt en’s avonds thuis komt en je iedere dag moet uitstappen om de garagedeur te openen, hoe fijn zou je dat vinden?

Nog een voorbeeld: je sleutelt regelmatig aan je auto in je garage. Bij mooi weer doe je dat het liefst op de oprit. Maar de garagedeur kan niet een stukje open, zodat je eenvoudig de garage in en uit kunt gaan. Veel fijner zou het zijn dat je de deur slechts deels hoeft te openen, zodat je gemakkelijker bij je gereedschap kunt komen.

De vergrendeling

Een inbraak is iets waar je niet mee te maken wilt krijgen, ook niet in de garage. Gelukkig hebben vooruitstrevende merken zoals Hörmann stappen gezet om een inbraak via de garagedeur lastiger te maken. Belangrijk is dat je daarom onderzoekt of de garagedeuren die je op het oog hebt sloten hebben die van het Politiekeurmerk Veilig wonen zijn voorzien.

Tot zover de aspecten die je in overweging kunt nemen als je een garagedeur gaat uitkiezen. Een laatste tip die we je nog willen meegeven, is dat het verstandig is om online reviews te zoeken over de deuren die je op het oog hebt. Zo kom je erachter of andere mensen goede ervaringen hebben met de deuren en waarom dat zo is. Wellicht kan dat je helpen bij het maken van een beslissing over welke garagedeur je koopt.

 

Geef een reactie