terrastegels
Blog

Welke terrastegels kies je voor jouw terras?

Terrastegels zijn een heel belangrijk onderdeel van je terras. Ze bepalen een groot deel van de uitstraling die je terras heeft. De sfeer van je terras wordt in grote mate bepaald door de terrastegels die je kiest. Ga je voor strak en modern of juist voor romantisch en rustiek? Jij bepaalt het zelf. Het is ook van belang dat je goed kijkt naar het doel van je terras. Wil je er leuk bistrostoeltjes en -tafeltjes op kwijt, dan is het misschien handiger om te kiezen voor strakke, gladde terrastegels. Dan zit je een stuk stabieler.

Terrastegels in alle soorten en maten

Je kunt van allerlei soorten tegels een prima terras aan (laten) leggen. Of je nu kiest voor klinkers of grote betonnen of natuurstenen terrastegels. Het is alleen belangrijk dat je goed kijkt naar wat jij precies wilt. Ook je budget is niet geheel onbelangrijk. Want zoals met bijna alles, kun je ook terrastegels net zo duur maken als je zelf wilt. Om te voorkomen dat je de hoofdprijs moet betalen is het slim om online eens goed rond te kijken. Je bestelt de terrastegels dan gemakkelijk en snel en je hoeft er zelf niet mee te rijden. Want tegels zijn nogal aan de zware kant. Je hebt best kans dat je niet eens alle tegels in een keer kunt meenemen.

Kies de juiste kleur terrastegels

Zoals bij veel dingen, is de kleur echt wel belangrijk. Wil je een schaduwterras maken op een wat donkerdere plek in de tuin? Kies dan vooral geen erg donkere tegel. Zo maak je de schaduwplek nog donkerder dan hij al is. En dan nodigt het niet echt uit om er te gaan zitten. Je kiest dan misschien beter voor een warme kleur tegels. Dat hoeft niet meteen rood te zijn, mooi bruin of beige zijn ook warme kleuren.

Je terrastegels onderhouden is niet zo moeilijk

Je wilt natuurlijk dat je terras zo lang mogelijk heel erg mooi blijft. Daar zorg je onder andere voor door mooie bakken met planten te plaatsen en natuurlijk is je meubilair ook van belang. Maar ook het onderhoud van je terrastegels valt daar onder. Kijk iedere paar dagen even of er niet per ongeluk onkruid tussen de tegels door komt. Een harde bezem is geen overbodige luxe. Is je terras gelegen op een wat natte, donkere plek? Informeer dan goed naar de mogelijkheden om je terras vrij van mos en groene aanslag te houden.