Blog

Ga je een verwaarloosde tuin opknappen? Dit zijn de beste tips

Is de tuin van je nieuw betrokken woning verwaarloosd, of heb je zelf gewoon een tijdje niet omgekeken naar je tuin? Dan kan het geweldig aanvoelen om de tuin nu op te gaan knappen. Toch is het vaak een stuk gemakkelijker dan je denkt, zeker wanneer je het op de juiste manier aanpakt. Benieuwd hoe je dit slim doet? Lees dan snel verder!

Creëer een goed overzicht

Voordat je begint met het onder handen nemen van de verwaarloosde tuin, is het belangrijk dat je goed weet wat er allemaal moet gebeuren. Kijk daarom goed rond in de tuin en bekijk welke plantengroei er is, wat je wil snoeien, verwijderen of wilt behouden. Zo krijg je een goed beeld van wat er precies moet gebeuren en welke hulpmiddelen of gereedschappen je daarvoor nodig hebt.

Haal alle benodigdheden in huis

Ga je eindelijk die verwaarloosde tuin onder handen nemen? Dan is het fijn als alles wat je nodig hebt in handbereik is. Zorg er dan ook voor dat je al het gereedschap en alle hulpmiddelen die je nodig hebt vooraf in huis haalt. Denk hierbij ook aan een kruiwagen, heggenschaar en beschermende items zoals handschoenen of kaplaarzen. Een verwaarloosde tuin brengt vaak veel afval met zich mee, daarom kun je het best een tuinafval container huren. Kies bijvoorbeeld voor een 3m3 container. Daar kun je zo’n 30 volle kruiwagens aan tuinafval in kwijt. 

Begin met opruimen

Voordat je de tuin goed onder handen kunt nemen, is het belangrijk dat je orde in de chaos schept. Begin dan ook met het opruimen en weggooien van het tuinafval. Verwijder onkruid, ruim tuinafval op en verwijder de wildgroei. Vervolg dit met het wieden van onkruid en het maaien van het gras. Door te beginnen met het opruimen van het tuinafval, onkruid en de wildgroei, zorg je voor een duidelijk overzicht. Wanneer je deze stap opvolgt met het snoeien van de aanwezige planten, bomen en struiken wordt de tuin in korte tijd al een heel stuk netter. 

Zorg voor een duidelijke nieuwe indeling

Ben je klaar met het opruimen van het tuinafval, het verwijderen van wildgroei en onkruid en zijn alle bomen, struiken en planten gesnoeid? Dan kun je aan de slag met de nieuwe inrichting van je tuin. Een belangrijke tip hierbij is om eerst voor jezelf een plattegrond te maken van de tuin, voordat je verder gaat. Zo weet je zeker dat je het gewenste resultaat bereikt en voldoende ruimte hebt voor alle dingen die je in de tuin wil incorporeren. 

Geef een reactie