Blog

Zonnepanelen voor het opwekken van stroom in uw tuinhuis

Als u uw tuinhuis gebruikt voor meer dan alleen opslag, dan heeft u waarschijnlijk elektriciteit nodig. Denk aan het gebruik van uw tuinhuis als bijvoorbeeld een hobbyruimte of kantoor. In beide situaties heeft u meer stroom nodig dan gemiddeld voor uw tuinhuis. Zeker als u het hele jaar door gebruik maakt van de blokhut. Het kan moeilijk zijn om elektriciteit van het hoofdnet te installeren, en zonnepanelen zijn een duurzaam alternatief en ook geschikt om te gebruiken om elektriciteit op te wekken. Als u verder leest dan ziet u wat de voordelen zijn van zonnepanelen.

Slimme investering

Ten eerste zijn zonnepanelen een slimme investeren. Inderdaad, het installeren is misschien niet de goedkoopste optie, maar in de loop van de tijd zal het lonen omdat zonnepanelen 20 tot 30 jaar meegaan. Daarnaast hebben ze ook bijna geen onderhoud nodig! Zonnepanelen kunnen u beschermen tegen stijgende elektriciteitsprijzen en eventuele stroomuitval. Concluderend: een slimme investering!

Milieuvoordelen

Natuurlijk hebben zonnepanelen ook milieuvoordelen. Met zonnepanelen kunt u eenvoudig overschakelen naar hernieuwbare energie. Als u gebruik gaat maken van zonnepanelen, dan kan dit uw ecologische voetafdruk aanzienlijk verminderen. Zelfs als u dit nog gebruikt in combinatie met het elektriciteitsnet.

Zelfvoorzienend

Als u ook een batterij installeert, dan kunt u volledig overschakelen naar zonne-energie, waardoor uw tuinhuis ook nog eens zelfvoorzienend is. Als uw tuinhuis daarnaast zelfvoorzienend is, hoeft u zich ook niet druk te maken om de elektriciteit of om eventuele extra kosten. U kunt zorgeloos genieten van uw tuinhuis die zelf zijn eigen elektriciteit opwekt.

Versterking tuinhuis

Als u zonnepanelen op uw tuinhuis wilt plaatsen, dan zult u wel rekening moeten houden met het feit dat de zonnepanelen voor extra gewicht zorgen op uw dak. Het dak van uw tuinhuis moet daar wel op berekend worden. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld een technische berekening laten uitvoeren door Lugarde. Zij voeren een analyse uit, zodat het dak van uw tuinhuis sterk genoeg gaat zijn voor het dragen van zonnepanelen.

Geef een reactie