Container huren
Blog

Een container huren voor je snoeiafval

Een container huren voor je snoeiafval is in veel gevallen wat overdreven. Je kunt natuurlijk vaak best toe met de groene bak die de gemeente bij je in de tuin heeft gezet. Maar soms… dan is de klus groter dan de bak. En dan is een container huren voor snoeiafval echt wel een goed idee. Het is nu bijna voorjaar en als de IJsheiligen zijn geweest (11 t/m 14 mei 2018) dan kun je veilig gaan snoeien, zonder dat je het gevaar loopt dat je planten bevriezen. Dit geldt niet voor alle planten. Een deel van de planten moet je juist voor de winter snoeien. Wanneer je hier rekening mee houdt met het aanplanten van je tuin, is één keer per jaar een container huren genoeg.
Container huren

Een container huren voor snoeiafval

Een container huren voor snoeiafval regel je gemakkelijk online. Dit geldt voor zowel particulieren als professionals. Dus wanneer je een keer heel rigoureus je tuin aan pakt, kun je een container huren. Maar ook wanneer je tuinonderhoud doet met je bedrijf. Je hebt in dat geval vast al gemerkt dat een container huren heel veel tijd scheelt, en dus geld. En dat is en blijft voor een ondernemer toch heel erg belangrijk.

Een container huren, maar welke planten snoei ik in de lente?

Wanneer je in de lente wilt gaan snoeien is het verstandig om van te voren goed te bedenken welke planten gesnoeid mogen worden. Het zou jammer zijn wanneer de takken met knoppen en al in de container verdwijnen. In de lente ga je vooral aan het snoeien aan vlinderstruiken, rozen en lavendel. De vaak lange takken en uitlopers kun je zo in je gehuurde container kwijt. En, nog een voordeel, je hebt ook die gemene prikkers van de rozenstruik maar één keer in je (gehandschoende) hand.

Een container huren voor boomstronken e.d.

Wanneer je een container gaat huren voor blad- en takkenafval, hou er dan rekening mee dat daar geen boomstronken en bewerkt hout in mag belanden. Daar zijn andere containers voor beschikbaar. Wanneer het gaat om één boomstronk, kun je er natuurlijk voor kiezen om hier iets creatiefs mee te doen. Zo hoef je de stronk niet af te voeren, maar is deze wel mooi uit je grasveldje verdwenen. Gaat het om meerdere zware stronken, bielzen en dat soort hout, dan kun je een container huren speciaal voor dit doel. Deze kun je dan op dezelfde dag laten komen en gaan.