werkjas plaatje
Blog

Een lekkere werkjas om in de tuin te werken

In deze tijd van het jaar moet er vaak best nog wel wat in de tuin gebeuren. Winterklaar maken alle uit de hand gegroeide planten en bomen weer netjes bijsnoeien. In de winter is dat vaak een koude aangelegenheid. Een goede werkjas is daarbij geen overbodige luxe. Een werkjas is gemaakt voor het fysiek buitenwerk. Het handige aan een werkjas is dat deze vooral is gemaakt op functionaliteit. Naast dat deze je op temperatuur houdt zitten er ook allerlei andere functionele aspecten aan. Het bijvoorbeeld lekker makkelijk meedragen van gereedschap. De hoogste tijd om wat meer over deze jas te vertellen in dit blog.

Welke werkjas heb ik nodig?

Voor iedere vorm van werk is er uiteraard wel een werkjas. De vraag is dus als eerste waar ga je hem voor gebruiken? Is het voor in de winter? Of een ander jaargetijde? In de winter zijn er speciale winterwerkjassen die ervoor kunnen zorgen dat je de hele dag warmgehouden wordt, maar dat je er ook makkelijk in kunt bewegen. Daarnaast is de jas dan vaak ook nog eens functioneel voor het werk wat je doet. Belangrijke vraag is ook of je buiten gaat werken of binnen. Buiten is uiteraard van belang dat de werkjas goed water- en winddicht is. Voor alle andere jaargetijden zijn er uiteraard ook goede jassen. In het vroege voorjaar zijn er jassen beschikbaar waar bijvoorbeeld niet de voering in zit. Die zijn vaak precies goed voor de vroege voorjaarstemperaturen. Als je meer buiten zit kan in deze tijd van het jaar een winddichte fleecejas ook uitkomst bieden. Voor in de tuin zijn dit allemaal prima jassen. Voor de echte profesionals die bijvoorbeeld op de weg werken is dit vaak niet toereikend. Hier zijn speciale werkjassen voor. Deze jassen zijn voorzien van fluoricerende strepen zodat je goed zichtbaar bent als je aan het werk bent. De werkjas is hierbij dus een belangrijk onderdeel van je veiligheid tijdens het werken.

De werkjas; welke merken zijn er?

Als je voor kwaliteit gaat zijn Blacklader en Dassy echt goede merken. Deze merken zijn goed omdat hun werkjas kwalitatief heel hoogwaardig is. Daarnaast besteden deze merken veel aandacht aan de functionaliteit. Kwaliteit is bij deze jassen zeer van belang en iets wat je op de langere termijn zeker terug gaat verdienen. Bijkomend aspect is dat ze MVO en duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Zo zijn de materialen van hun werkkleding vaak gemaakt van gerecyclede materialen.