Blog

Welk type raamdecoratie past bij jou?

Stel je gaat verhuizen of je gaat een ruimte opnieuw inrichten. Iets waar je misschien niet gelijk aan denkt, maar je toch in veel kamers nodig hebt, is raamdecoratie. Zeker in slaapkamers, badkamers en kamers die aan de weg grenzen. Je wil niet dat jan en alleman zomaar naar binnen kunnen kijken in die ruimtes. Dus is het praktisch om daar iets voor het raam te kunnen hangen. Maar los van het praktische aspect ervan, en het zit al in de naam, is raamdecoratie ook decoratie. Dus het is ook een sfeermaker en een onderdeel van de stijl van je ruimte. Wat voor raamdecoratie past bij jou? 

Vitrage

Een vitrage is een licht doorlatend, doorzichtig gordijn dat bedoeld is om de privacy te verbeteren zonder te verduisteren. Daarom hangt een vitrage vaak in combinatie met grotere decoratiegordijnen en/of verduisterende gordijnen. De transparantie is zo dat het lastig is om van buiten naar binnen te kijken, terwijl je nog wel van binnen naar buiten kan kijken. Dit is dus heel handig als je een woonkamer hebt die aan de straatkant zit, en je wil niet dat iedereen die langsloopt zomaar naar binnen kan kijken. 

Verduisterend gordijn

Verduisterende gordijnen wil je in ieder geval in je slaapkamer, zodat wanneer je dat wil, je helemaal in het donker kan slapen. Het leuke aan verduisterende gordijnen is dat ze opvallen, en je kan er dus een statement mee maken. Als je bijvoorbeeld hoge, zware gordijnen kiest in een donkerrode kleur, wek je een beetje de indruk van een kasteel. Dat kan een classy, ouderwetse sfeer in je kamer brengen. En dat is slechts een van de vele kanten die je op kan. 

Jaloezieën 

Jaloezieën komen in verschillende materialen. Bijvoorbeeld houten jaloezieën. Die staan erg leuk in ruimtes met een natuurlijke, aardse uitstraling. Dit geldt ook voor bamboe. Voor een meer industrial look zijn er ook aluminium exemplaren. Het voordeel van een jaloezie is dat je de lichtinval makkelijk kan aanpassen door het kantelsysteem. Leuk voor bijvoorbeeld een woon- of badkamer. 

Rolgordijn

Rolgordijnen zijn voor zo ongeveer elke ruimte wel geschikt. Ze komen in alle soorten en maten: verduisterend, licht doorlatend, transparant, voor draai- en dakramen. Ideaal dus voor bijvoorbeeld een dakraam in je slaapkamer dat je ’s nachts lekker donker wil maken. En rolgordijnen zijn uitermate geschikt voor een interessant design. Voor een kinderkamer bijvoorbeeld kan je een rolgordijn doen waar de sterrenhemel op staat afgebeeld. Zo slaap je lekker én vrolijk! 

Geef een reactie