Blog

Genieten in een buitenkeuken 

Tijdens de wintermaanden, voornamelijk gedurende de feestdagen, staat het knusse gourmetten centraal staat in veel huishoudens. Tot het moment dat de eerste zonnestraaltjes zich laten zien en men weer zonder jas naar buiten kan: het moment dat de BBQ weer tevoorschijn wordt gehaald. Hoe ziet jouw BBQ eruit? Ben jij toe aan een next level BBQ experience met passende buitenkeuken? Lees dan snel verder! 

Bepaal het soort buitenkeuken 

Net als bij het uitkiezen van de beste traprenovatie of het mooiste bankstel, gaat er aardig wat speurwerk vooraf bij het kiezen van een geschikte buitenkeuken. Het is belangrijk om goed voor ogen te hebben hoe u het aan gaat pakken, wat uw smaak is, hoe de buitenkeuken het beste in de tuin past en hoe alles gerealiseerd kan worden. Gaat u zelf aan de slag met het plaatsen van de keukenkastjes of haalt u een specialist in huis voor het monteren van de buitenkeuken? Het budget is hierin erg belangrijk. Zo zijn keukenkastjes die u zelf moet monteren een stuk vriendelijkere voor de portemonnee dan een kant en klare buitenkeuken.  

Een buitenkeuken op maat 

Onze nummer één tip is meten = weten. Welke afmetingen mogen de keukenkastjes zijn? Hoe groot is de plek waar de buitenkeuken geplaatst kan worden? Ga aan de slag met een bouwtekening, zodat je precies weet hoeveel ruimte er beschikbaar is. Vervolgens kun je op zoek naar een prachtige buitenkeuken, bbq, grillplaat, keukeneiland en oven. Bedenk ook dat een afdak boven de keuken geen overbodige luxe is. 

Laat je inspireren en adviseren!  

Inspiratie voor de buitenkeuken vind je niet alleen bij de plaatselijke keukenspecialist of bouwmarkt. Ook online webwinkels zoals Coolblue en de Barbecue shop hebben een uitgebreid buitenkeuken assortiment. Vergelijk verschillende soorten en vraag vrienden en familie met een buitenkeuken om hun ervaring en advies. Bedenk vervolgens hoe je de buitenkeuken in het totaalplaatje laat passen. Veel speciaalzaken brengen periodiek inspiratie magazines uit waar genoeg ideeën in staan voor het aankleden van de keuken. Ook websites als VTwonen en FONQ barsten van prachtige mogelijkheden om de buitenkeuken wat stijl te geven.  

Zelf klussen? 

Zoals we hierboven al beschreven is het een stuk vriendelijker voor de portemonnee als je zelf aan de slag gaat met het klussen van het aanrecht en keukenkasten van je buitenkeuken. Zoek voor meer ideeën op DIY keuken en je  kunt dezelfde dag nog aan de slag!  

We wensen je veel succes en eindeloos kookplezier in uw buitenkeuken!  

 

Geef een reactie