Blog

Beschermd tegen de weersomstandigheden met je eigen kapschuur

Of je nu vaker op je terras wilt kunnen zitten, een berging nodig hebt of je fietsen beschermd wilt opstellen, met een kapschuur kun je alle kanten op. En door een dergelijk bouwwerk in jouw tuin te plaatsen, creëer je een plek waar je bescherming vindt van de weersomstandigheden. Uiteraard is de kapschuur nog wel (gedeeltelijk) open, wat betekent dat je bij harde wind een andere plek zal moeten vinden. Deze openheid geeft je tegelijkertijd bij goed weer een veel ruimtelijker gevoel. Een kapschuur is in vele gevallen echt een uitkomst. Hier lees je over de mogelijkheden die je hebt als je deze aan wilt schaffen.

Een kapschuur met de juiste afmetingen

Je zal je eerst moeten afvragen welke afmetingen je nodig hebt. En dan ben je natuurlijk enigszins beperkt als je een kleinere tuin hebt of als je met een budget werkt. De afmetingen worden echter voornamelijk bepaald door wat je met je kapschuur wilt doen. Als je er een terras onder wilt plaatsen, dan is het belangrijk dat je voldoende overdekte ruimte creëert. Wil je er fietsen, scooters, motors of brommers in kwijt, dan moeten deze er wel in passen. Denk dus goed na over de afmetingen en kies vooral niet te klein.

Het hout

De meeste kapschuren worden gemaakt van hout. Dit is erg handig als je van plan bent om deze zelf te monteren. De houtsoorten die veel worden aangeboden zijn Douglas, Grenen, Vuren en Lariks. Het is niet heel erg belangrijk welke houtsoort je kiest, maar wat wel belangrijk is, is dat je het laat impregneren. Je kapschuur zal veel minder onderhoud nodig hebben als je geïmpregneerd hout laat gebruiken. Dit is al goed beschermd tegen de weersomstandigheden en zal veel minder snel gaan rotten.

De uitvoering

Vervolgens maak je een besluit over de uitvoering van je kapschuur. Welke stijl wil je dat deze heeft? Er worden bijvoorbeeld klassieke, traditionele en moderne kapschuren aangeboden en dan heb je de keuze uit een plat dak, een lessenaarsdak of een wolfskap, bijvoorbeeld. Ook moet je besluiten of je een extra wand wilt laten toevoegen of niet. Er zijn volledig open kapschuren, maar door een extra wand te nemen creëer je meer bescherming en kun je dus meer gebruik maken van je kapschuur. Het materiaal van de dakpannen, de hoogte van de nok, de dikte van de wanden en de kleuren van de kapschuur zijn allemaal overwegingen die betrekking hebben op het uiterlijk van de schuur en waar jij over moet beslissen.

De beste schuur voor jou

Uiteraard zijn er ook andere afwegingen die je moet maken. Ga je de schuur zelf bouwen of wil je dat laten doen, bijvoorbeeld? Hoe wil je de afwatering laten uitvoeren? Heb je een fundering nodig en welke extra opties heb je nodig? De beste schuur voor jou past bij je smaak, je behoeften en je budget. Door de filters bij een online winkel nauwkeurig in te vullen krijg je alleen de resultaten te zien die voor jou relevant zijn en kies je gemakkelijk de beste schuur voor jou.

 

Geef een reactie